Tandarts
Search
Close this search box.

Narcosebehandeling

Wat is een narcosebehandeling?

Een plaatselijke verdoving maakt een normale behandeling in de regel pijnvrij. Heb je (extreme) angst voor de tandarts, dan kun je onder volledige narcose behandeld worden. Daardoor merk en voel je niets van de behandeling. De tandarts kan je ook verdoven met lachgas. Dat geeft geen algehele verdoving, maar het werkt ontspannend en is te combineren met een plaatselijke verdoving.

De behandeling

Verdoven oftewel anesthesie is aan strenge regels gebonden. Een anesthesioloog (anesthesist) is hierin gespecialiseerd. Vraag je tandarts naar de werkwijze in zijn of haar praktijk. Meestal werkt je tandarts  voor een volledige narcosebehandeling samen met gespecialiseerde centra. Verdoving kent verschillende methodes en doelen. Zo is een narcosebehandeling te overwegen bij het trekken van tanden en (verstands)kiezen, als je daar erg tegenop ziet.

Meer informatie over een narcosebehandeling

Ga naar www.allesoverhetgebit.nl voor uitgebreide informatie of lees verder onder disciplines bij Angstbegeleiding. Bij angst voor de tandarts kun je ook je huisarts raadplegen. Die verwijst je mogelijk door naar een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Ga naar www.cobijt.nl voor meer informatie over bijzondere tandheelkunde en een overzicht van alle centra in Nederland.

Behandelingen overzicht