Tandarts
Search
Close this search box.

Tandarts algemeen practicus

Wat is een tandarts algemeen practicus?

Een tandarts zonder specialisatie of differentiatie noemen we tandarts algemeen practicus. Deze titel geeft aan dat de tandarts van alle deelgebieden voldoende weet om je goede tandheelkundige zorg te verlenen. Een tandarts zal je altijd doorverwijzen naar een specialist of een gedifferentieerde tandarts als dat in het belang van goede zorgverlening is.

Behandelingen door een algemeen practicus

Op de website www.allesoverhetgebit.nl vind je meer informatie over behandelingen die tandartsen aanbieden. De behandelingen zijn onder meer periodiek controleren, tandbederf en tandletsel behandelen, tanden en kiezen trekken, zenuwontstekingen behandelen, wortelkanaalbehandelingen uitvoeren, kronen en bruggen plaatsen, kleine kaakchirurgische ingrepen doen, verdoven en medicijnen voorschrijven.

Diploma en registratie

De tandarts algemeen practicus heeft een zesjarige universitaire studie tandheelkunde gevolgd. Tandarts is een beschermde titel. Alle tandartsen in Nederland staan geregistreerd in het BIG-register en vallen onder het tuchtrecht. Ook tandartsen die een diploma in een ander land hebben behaald, kunnen zich in Nederland laten registreren. Na inschrijving in het BIG-register is de tandarts bevoegd om zelfstandig dit beroep in Nederland uit te oefenen.

Register voor tandartsen algemeen practici

Het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registreert tandartsen die jaarlijks bij- en nascholing volgen. Registratie is vrijwillig. In het tandartsregister op deze website staan tandartsen algemeen practici vermeld als tandarts.

Meer informatie

Op de website allesoverhetgebit.nl vind je meer informatie over alle beroepen die er binnen de tandheelkunde zijn.

Discipline overzicht