Tandarts
Search
Close this search box.

Tandheelkundig slaapgeneeskundige

Wat is een tandheelkundig slaapgeneeskundige?

De tandheelkundig slaapgeneeskundige, ook wel MRA-tandarts genoemd, is gespecialiseerd in de behandeling van snurk- en apneuklachten met een mandibulair repositie apparaat (MRA of anti-snurkbeugel). Deze beugel houdt je onderkaak naar voren. Dat maakt je bovenste luchtweg ruimer, waardoor snurk- en apneuklachten verminderen. Aan deze behandeling gaat de diagnose van een neuroloog of een KNO- of longarts vooraf. Die verwijst je door naar een MRA-tandarts als een snurkbeugel een geschikte optie is. De MRA-tandarts bekijkt de conditie van je gebit, de omliggende weefsels en de manier waarop je tanden en kiezen op elkaar staan. Is een MRA inderdaad de oplossing, dan maakt een tandtechnicus die vervolgens voor je op maat.

Differentiatie tandheelkundige slaapgeneeskunde

Na de opleiding tot tandarts hebben de tandheelkundig slaapgeneeskundigen aantoonbaar ervaring opgedaan op het gebied van orale tandheelkundige slaapgeneeskunde. Erkende tandheelkundig slaapgeneeskundigen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundig Slaapgeneeskunde (NVTS).

Register tandheelkundig slaapgeneeskundigen

Voor het behoud van hun erkenning beschikt de tandheelkundige slaapgeneeskunde over aantoonbare werkervaring op het gebied van tandheelkundige slaapgeneeskunde. Zij zijn opgenomen in het register voor gedifferentieerde tandheelkundig slaapgeneeskundigen, dat wordt beheerd door de NVTS.

Meer informatie over tandheelkundige slaapgeneeskunde

Bekijk de website van de vereniging voor tandheelkundige slaapgeneeskunde (NVTS) voor meer informatie.

Discipline overzicht