Tandarts
Search
Close this search box.

Klacht

Bespreek een klacht altijd eerst met je tandarts

Voor iedere tandarts staat goede zorg aan de patiënt voorop. Tandartsen beloven dat in de artseneed die ze hebben afgelegd. Het beroep tandarts is beschermd en valt onder het tuchtrecht. Als je ergens ontevreden over bent of een klacht hebt, bespreek dit dan altijd eerst met jouw tandarts.

Vragen over de behandeling

Zoek je informatie of advies over je rekening of begroting? Over de gang van zaken in de praktijk of een behandeling? Dan kun je contact opnemen met het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP). De medewerkers van het TIP kunnen je adviseren en informeren. Ze verwijzen je ook door als dat nodig is. Het TIP is alleen online bereikbaar via www.allesoverhetgebit.nl.

De klachtenfunctionaris

Kom je er met je tandarts niet uit, dan kun je terecht bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris is vaak in dienst van een instantie waar de tandarts zijn klachtenregeling heeft ondergebracht. In de meeste gevallen is dat de KNMT. Elke tandarts die bij het KRT is ingeschreven, heeft een klachtenregeling. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en legt uit welke andere mogelijkheden je hebt.

Klacht indienen

Het KRT behandelt zelf geen klachten over tandartsen. Een klacht over je tandarts kun je aanmelden voor bemiddeling bij de KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen. Je kunt daarvoor gebruik maken van het digitale formulier op de website van de KNMT. Nadat je de klachtbemiddeling hebt aangevraagd, neemt een klachtenfunctionaris contact op met zowel jou als je tandarts. Aan de klachtbemiddeling van de KNMT zijn geen kosten verbonden.

Geschilleninstantie Mondzorg

Als je ontevreden bent met de resultaten die de klachtenfunctionaris boekt, dan kun je contact opnemen met de Stichting Geschilleninstantie Mondzorg. Tot deze Geschilleninstantie heb je niet rechtstreeks toegang: doorloop eerst de klachtenprocedure.

Het KRT volgt de uitspraken van het tuchtcollege

In het uiterste geval kun je een klacht melden bij het tuchtcollege. Het KRT monitort de maatregelen die aan tandartsen worden opgelegd. Bij de vermelding van iedere tandarts op onze website staat een koppeling naar het BIG-register. Daar kun je lezen of er een maatregel is opgelegd aan jouw tandarts.