Tandarts
Search
Close this search box.

Beter overzicht en hoog in Google

4718 geregistreerde tandartsen zetten jouw praktijk via het KRT bovenaan in zoekmachines

Een KRT-organisatie-account geeft jouw tandartspraktijk grote voordelen. Ten eerste biedt zo’n account inzage in de portfolio’s van de tandartsen die bij je werken. Je ziet in één oogopslag welke bij- en nascholing tandartsen in je team hebben gevolgd en of ze voldoen aan de normering voor een KRT of KRT+ registratie. Dat is voor jou als praktijkhouder natuurlijk belangrijke informatie.

Ten tweede zorgt je organisatie-account bij het KRT ervoor dat je praktijk hoog scoort in online zoekresultaten. Met een actief programma voor zoekmachine-optimalisatie weet het KRT geregistreerde tandartsen met hun praktijkadres hoog in Google te krijgen. Bovendien mag je praktijk het KRT-logo gebruiken, als minstens de helft van de tandartsen in jouw team een KRT of KRT+ registratie heeft. Redenen genoeg om een account aan te maken en inzage aan te vragen!

Onderscheid jouw praktijk met het KRT-logo

Praktijken waarvan alle tandartsen zijn ingeschreven, mogen het KRT-logo gebruiken. Daarbij geldt dat minimaal de helft van de tandartsen een KRT of KRT+ registratie heeft. Voor de overige tandartsen is een Basis account voor online portfoliobeheer voldoende.

 

Patiënten die het KRT-logo zien, kunnen erop vertrouwen dat de tandarts zijn of haar bekwaamheden op peil houdt. Voert de praktijk het logo, dan geldt die verwachting voor alle tandartsen die er werken. Tegelijk begrijpen we dat niet iedere tandarts op elk moment volledig aan de normen voor deskundigheidsbevordering voldoet. Daarom sluit de norm voor het gebruik van het KRT-logo aan bij het landelijk gemiddelde van tandartsen dat volgens normering werkt.

 

Een Basis account is mogelijk voor elke tandarts met een ongeclausuleerde BIG-registratie. Dit account is ideaal voor tandartsen die nog niet helemaal vertrouwd zijn met Nederlandstalige bij- en nascholing, bijvoorbeeld omdat zij hun diploma in een ander EU-land hebben behaald. Ook is het een uitkomst voor tandartsen die zich niet of nog niet willen committeren aan een normering. Bijvoorbeeld omdat er nog geen wettelijke plicht is. Met een Basis account stelt de tandarts zich toetsbaar op door online zijn portfolio voor bij- en nascholing te beheren. Dat past bij de eed die tandartsen afleggen.

Lees meer

Zijn je tandartsen up-to-date?

Als je het KRT-logo voor de praktijk gebruikt, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat meer dan de helft van de tandartsen aan de normering voor deskundigheidsbevordering voldoet. Dat weet je als je de deskundigheidsmonitor gebruikt en vraagt om inzage. Zo ondersteunt het KRT praktijken die samen met hun team serieus werk willen maken van deskundigheidsbevordering.

Om inzage te krijgen is toestemming van de tandarts nodig. Die is eigen baas over zijn of haar online portfolio. Tandartsen kunnen via hun eigen account een organisatie selecteren om inzage aan te verlenen. Wil je inzage, dan heb je een Organisatie account nodig om je praktijk aan te melden, zodat de tandartsen uit jouw team jouw praktijk kunnen selecteren voor inzage. We hebben een handleiding die duidelijk uitlegt hoe het werkt en wat het kost.

Om inzage te verkrijgen is toestemming van de tandarts nodig. Die is eigen baas over zijn online portfolio. Tandartsen kunnen via hun eigen account een organisatie selecteren om inzage aan te verlenen. Wil je inzage, dan heb je een Organisatie account nodig om je praktijk aan te melden, zodat de tandartsen uit jouw team jouw praktijk kunnen selecteren voor inzage. We hebben een handleiding geschreven om uit te leggen hoe het werkt en wat het kost.