Tandarts
Search
Close this search box.

Handleiding Praktijk

Deze handleiding legt beknopt uit hoe jij als praktijkhouder inzage kunt beheren in de registratie van de tandartsen die bij je werkzaam zijn. We maken dat graag zo makkelijk mogelijk voor je.

 

Klik op een van onderstaande onderwerpen:

Uitschrijven

Opzeggen per e-mail

Je kunt je organisatie-account bij stichting kwaliteitsregister tandartsen (KRT) schriftelijk beëindigen door een e-mail te sturen aan bureau@krt.nu met vermelding van je organisatie. Uitschrijven kan per kalenderjaar vóór 31 december. We horen graag wat de reden is voor je opzegging, zodat we onze dienstverlening mogelijk kunnen verbeteren.

Sluiting account

Tot aan de datum van uitschrijving behoud je toegang tot jouw organisatie-account. Zolang jouw account actief is, ontvang je nog automatische meldingen en notificaties. Op verzoek kan het account eerder inactief worden.

Restitutie bijdrage

Reeds gefactureerde jaarbijdragen worden niet gecrediteerd. Restitutie van bijdragen is niet mogelijk.

Account voor tandartsen

Het online portfolio is de ideale manier voor tandartsen om overzicht te houden van gevolgde bij- en nascholing. Doordat bijna alle cursusaanbieders zijn aangesloten, vult het portfolio zich automatisch. De tandarts heeft geen omkijken naar het bijhouden van bij- en nascholing.

 

Account voor organisaties

Met het organisatie-account kunnen praktijken en tandartsen zich binnen het registratiesysteem aan elkaar verbinden. De tandarts selecteert zijn praktijk en geeft daarmee inzage in zijn of haar portfolio. Deskundigheidsbevordering wordt zo een gezamenlijke missie.

 

Register en beeldmerk

Tandartsen met een vermelding in het openbare KRT-register mogen het KRT-beeldmerk voeren. Als alle tandartsen in een praktijk in het openbare KRT-register staan, dan kan ook de praktijk het KRT-beeldmerk voeren.

 

Tandartsen krijgen na inschrijving direct een vermelding in het openbare KRT-register. Voldoen zij (na 5 jaar) aan de norm, dan verlengt het KRT die openbare vermelding met een nieuwe periode van 5 jaar. Heeft een tandarts de norm niet voltooid, dan stopt de vermelding in het openbare KRT-register.

 

PE-online

Voor de registratie van bij- en nascholing maakt het KRT gebruik van de software PE-online. Dat is een standaard applicatie voor professionals, cursusaanbieders en kwaliteitsregisters om eenvoudig en efficiënt het proces van permanente educatie te beheren. PE-online wordt veel gebruikt in de zorgsector, onder meer door huisartsen en medisch specialisten.