Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beschrijving cursus

Aanbieder logo
do 12
sep '24
4
Orthodontics advanced serie
€1350
|
Lichtenvoorde
|
Integrated Dentistry
16.0 uur / punten
Vakinhoudelijk
Integrated Dentistry
Deze cursus wordt ook gegeven:
do 11 januari 2024
do 12 september 2024
do 31 oktober 2024
Orthodontie
Vakinhoudelijk handelen|Kennis en wetenschap

De opleiding beoogt de algemeen practicus na en bij te scholen in de huidige inzichten van de facial driven orthodontics concepten. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten betreffende de orthodontie die gestaafd worden door evidence based dentistry. Bestaande concepten zullen worden getoetst en dogma´s zullen aan de hand van literatur onderzoek kritisch worden beschouwd. Er wordt les gegeven in een modern cursuscentrum dat, en dit is uniek in Nederland, het mogelijk maakt live behandelingen te volgen, dan wel patienten voor een behandeling uit te nodigen. Tijdens de gehele opleiding wordt de cursist intensief begeleid zonder verdere kosten en wordt ook de praktijk implementatie als wezenlijk onderdeel gedoceerd. Op deze manier kan de cursist vanaf seminar 1 direct aan de gang, kan hij/zij op verantwoorde manier delegeren en is het resultaat voorspelbaar door gebruik te maken van verschillende virtuele orthodontie model technieken. De assistente kan paralalel worden geschoold zodat het gehele team uiteindelijk floreert.

Docenten/sprekers

Leon Verhagen, gnatholoog, implantoloog, internationaal docent orthodontie, master laser dentistry dr R Schepers, kaakchirurg Carl Luijten, orthodontist

Programma

Integrated Dentistry biedt verschillende cursussen voor gevorderden in Integrated Orthodontics. Deze volgen op de Basis cursussen. De studiebelasting is per cursus verschillend en hangt onder meer af van het aanvangsniveau van de cursist. De studiebelasting omvat het bijwonen van de cursus, het uitvoeren van eventuele huiswerkopdrachten, het behandelen van eigen patiënten in de praktijk, het daartoe opstellen van behandelplannen en het maken van individuele design opdrachten en tenslotte het bestuderen van literatuur naar behoefte.

Alle studiemateriaal wordt verstrekt door het cursuscentrum in de vorm van een handout, die verstrekt wordt tijdens het seminar en online studiemateriaal. Het online studiemateriaal bestaat uit een literatuurdatabank, video’s van alle gevolgde seminars, extra ondersteunende video’s, werkboeken en formulieren voor praktijk- en casusondersteuning.

Studiebelasting

Per seminar; studiebelasting: 17 contacturen en 4 zelfstudie uren