Beschrijving cursus


Inhoud & doelstelling

Wanneer je als tandarts aanloopt tegen een esthetisch probleem in het front, zal je aanpassingen moeten doen in vorm, kleur en / of textuur. Composiet met de juiste eigenschappen, gecombineerd met de gehanteerde techniek, brengt de oplossing.
In de cursus light facings met composiet komen deze aspecten uitgebreid aan de orde.
Na het plannen van de vormaanpassing, wordt toegewerkt naar een harmonieus kleurbeeld, waarna de finishing touch wordt gedaan door de labiale vlakken te voorzien van een dun laagje composiet.
De focus verplaatst zich van dat ene element wat behandeling behoeft, naar de harmonie in het front, zonder dat dit gepaard gaat met invasieve behandelmethoden. Een groot voordeel van deze techniek is een voorspelbaar eindresultaat.

Clearfil Majesty ES-2, beschikbaar in drie opaciteitsvarianten, is het uitgelezen materiaal voor de voorgestelde techniek.

MES2 kenmerkt zich door de bijna automatische aanpassing aan het aangrenzende tandweefsel. De optimale consistentie maakt het mogelijk om het materiaal naar je hand te zetten. De composiet blijft op zijn plek, ook als hij nog niet is gepolymeriseerd. De warme kleuren van MES2 composiet zijn een belangrijke pijler binnen het concept. De continue investering in R&D zorgt er mede voor dat alle drie basisvarianten van MES2, Enamel, Classic en Dentin even goed te polijsten zijn. Overgangen tussen de ene en de andere variant zijn niet voelbaar. Dit is een fijne wetenschap in het geval je een aanpassing wilt doen in situaties waar meer dan één MES2 variant aan het oppervlak aanwezig is.

De cursus zit vol met direct toepasbare tips en tricks. Vandaag geleerd is morgen meteen bruikbaar. Light facings met composiet bieden een harmonieus eindresultaat bereikt op een eenvoudige, reproduceerbare en bovenal weefselsparende manier.

Na de lunch wordt er onder begeleiding van Steve Meeze de Light Facings techniek toegepast op een model.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met CLEARFIL MAJESTY™ ES-2 composiet .

Cursusleider

Steve Meeze studeerde af aan de KU Leuven in 1983 als ‘Algemeen Tandarts’. Hij startte in 1984 een algemene solo-prakijk in Brussel. In de loop der jaren groeide zijn interesse voor composiet en al het moois dat je ermee kan doen. Hij volgde veel lezingen, cursussen en workshops bij gerenomeerde sprekers in binnen- en buitenland. In 2009 stopte hij met zijn praktijk om zich 100% toe te leggen op composiet. Sindsdien is hij werkzaam in verschillende multi-disciplinaire groepspraktijken waar incisale breuken, diastemen, facetten, beetverhogingen, kwadrantbehandelingen en nog zoveel meer... behoren tot zijn dagelijkse routine... of is het meer dan dat? Een mooie lach en pretoogjes na een esthetische behandeling... Dat is zijn drijfveer!


Docenten / Sprekers
Steve Meeze
Steve Meeze studeerde af aan de KU Leuven in 1983 als ‘Algemeen Tandarts’. Hij startte in 1984 een algemene solo-prakijk in Brussel. In de loop der jaren groeide zijn interesse voor composiet en al het moois dat je ermee kan doen. Hij volgde veel lezingen, cursussen en workshops bij gerenommeerde sprekers in binnen- en buitenland. In 2009 stopte hij met zijn praktijk om zich 100% toe te leggen op composiet. Sindsdien is hij werkzaam in verschillende multi-disciplinaire groepspraktijken waar incisale breuken, diastemen, facetten, beetverhogingen, kwadrantbehandelingen en nog zoveel meer... behoren tot zijn dagelijkse routine... of is het meer dan dat?
Een mooie lach en pretoogjes na een esthetische behandeling... Dat is zijn drijfveer!


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus

Beoordelingen


Het was een praktische cursus, echter alle cursisten hebben tegen de aanwijzingen van de fabrikant in, composiet bewerkt zonder handschoenen of mondkapjes. Achteraf heel raar!
Te veel informatie voor de beschikbare tijd. In hands-on gedeelte was er slechts 1 begeleider op 13 deelnemers. Dit was veel te weinig. Door tijdgebrek is een deel van de inhoud (o.a. zes video's) niet aan bod gekomen.
Leuke cursus, praktische insteek. Zeer zeker toepasbaar in eigen praktijk