Beschrijving cursus


Eendaagse workshop

Veel medewerkers, collega’s en hulpverleners vinden het moeilijk om elkaar aan te spreken op lastig, afwijkend gedrag. Zowel in de meer traditioneel, hiërarchisch opgezette organisaties als bij zelfsturende (organiserende) teams. En wat doe je als men “ja” zegt maar “nee” blijft doen? Dan zul je als leidinggevende, maar ook als zelforganiserend team, moeten durven doorpakken. 

Maar ja, dat doe je toch niet, we zijn toch allemaal professionals die het beste voorhebben met patiënt en collega? Tijdens het middaggedeelte van deze workshop wordt stilgestaan bij wat doorpakken inhoudt en welke hulpmiddelen je daarbij ter beschikking hebt. 

Waarom deelnemen?

Deze workshop laat jou als leidinggevende/hulpverlener zien hoe je je medewerkers kunt helpen om eerst elkaar, volgens de Bode Methode (soft) aan te spreken op herhaald vervelend gedrag. Als de collega niets met de feedback doet, dan pas komen de medewerkers naar jou toe voor hulp. Aan jou om het laatste gedeelte van de Bode Methode ® (hard) in praktijk te brengen: het inzetten van acties en gezagsmiddelen. 

Wat levert het op?

De-escalatie van problematische situaties binnen het team en doordat de medewerkers de Bode Methode ® kunnen inzetten, ontwikkelen zij zich tot meer assertieve, zelfverzekerde en initiatief vollere medewerkers. Hoe je als leidinggevende/hulpverlener door kunt pakken zodat gedaan wordt wat is afgesproken.


Docenten / Sprekers
M.C, (Rien) de Boo


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus

Beoordelingen


Oefenen met acteur leerzaam