Beschrijving cursus


Het staat misschien al even op je to do-lijst, maar je schuift de klus steeds voor je uit. Of je bent wel begonnen, maar liep tegen zaken aan die je uit moest zoeken en hebt het daarna niet meer opgepakt. Maar misschien ben je gewoon praktisch ingesteld en denk je: 'ik wil de RI&E voor mijn praktijk zo snel en efficiënt mogelijk geregeld hebben'. Wat je drijfveer ook is, deze cursus biedt precies wat je nodig hebt: de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) op orde brengen in slechts een halve dag. 

Aanpak

Je vult samen met de Arbo-expert jouw KNMT RI&E manager in en je maakt het plan van aanpak. Ben je lid van de KNMT en heb je KNMT Praktijkmodule? Dan krijg je gratis toegang tot de KNMT RI&E manager. Niet-leden betalen € 599 per jaar*.

Daarnaast is er aandacht voor de risico’s die spelen in verband met veilig en gezond werk in de tandartsenpraktijk. Denk daarbij aan werkdruk, omgang met gevaarlijke stoffen, ergonomie van de werkplek, zwangerschap en risico’s.

Na afloop beoordeelt de (externe) deskundige de rapportage en ontvang je een verklaring (toetsingsbrief). Met deze verklaring voldoet de rapportage aan de wettelijke eisen. Praktijken met meer dan 25 medewerkers hoeven de RI&E dan ook niet meer te laten toetsen door een arbo-deskundige en besparen daarmee circa € 1.000.

Klaar  in een halve dag!

Na deze cursus

Weet je waar de verbeterpunten zitten op het vlak van veiligheid en gezond van medewerkers.

Raak je zelf inhoudelijk betrokken bij de onderwerpen van een veilige en gezonde praktijk.

Werk je na het uitvoeren van het plan van aanpak in een veiliger en gezondere werkomgeving met voor preventie van risico’s bij het werk.

Kun je gewoon je vragen blijven stellen aan de cursusleiders.


Docenten / Sprekers
Mark Fleuren is opgeleid als arbeidshygiënist (Universiteit Wageningen) en hoger veiligheidskundige (MOSHE Top Tech Studies TU Delft). Hij heeft inhoudelijke expertise op het gebied van Arbo, verzuim en duurzame inzetbaarheid en hoe dit binnen organisaties effectief is aan te pakken. Hij is bij een groot aantal bedrijfstakken betrokken bi...
Theo-Jan Heesen werkt sinds 2005 als zelfstandig adviseur. Daarvoor werkte hij 15 jaar bij diverse organisaties: als programmamanager bij het opleidings- & ontwikkelingsfonds voor zorg en welzijn, als leidinggevende bij een commercieel adviesbureau en als adviseur bij de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft. Theo-Jan volgde een milieutechnische opleiding aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

Josje Salentijn is arbo-deskundige en trainer. Ze is betrokken bij het beoordelen en ontwikkelen van verschillende branche RI&E’s en arbocatalogi en stelt ook RI&E’s voor bedrijven op. Daarnaast geeft ze trainingen op het gebied van onder andere Psycho-Sociale Arbeidsbelasting, de nieuwe arbowet, Fysieke belasting en RSI-preventie. Ze heeft jarenlange ervaring opgedaan als inspecteur/projectleider bij de Arbeidsinspectie waar de volle breedte van de arbeidsomstandighedenwet/besluit haar werkterrein was. Door deze werkzaamheden is zij steeds sterk georiënteerd op de praktijk van de werkvloer.


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus