Beschrijving cursus


Inhoud cursus

Het vervaardigen van een composietrestauratie behoort bij de tandheelkunde van alledag. Het is tegenwoordig mogelijk om op voorspelbare wijze grote  knobbel vervangende restauraties van direct composiet te vervaardigen. Zelfs het aanbrengen van een volledige beetverhoging in composiet bij patiënten met ernstige gebitsslijtage behoort tegenwoordig tot de routinebehandelingen. Ook in het front kunnen grote directe composietopbouwen worden vervaardigd als alternatief voor indirecte restauraties. De kwaliteit is echter afhankelijk van de vaardigheden van de tandarts; hoe meer kennis en beheersing van complexe opbouwtechnieken, hoe succesvoller het resultaat! Vooral levensverlengende restauraties, die worden gemaakt op elementen met een beperkte prognose, zijn vaak lastig te maken, maar kunnen de kwaliteit van de orale functie op de korte termijn nog aanzienlijk verbeteren. 
In deze cursus komen o.a. de volgende uitdagingen aan bod: kronen vervangen door composietkronen, het opbouwen van elementen die weinig retentie te bieden hebben en de vervaardiging van grote knobbelvervangende restauraties. Anatomisch herstel in combinatie met optimale esthetiek met behulp van  directe composietrestauraties in optima forma! 
In het theoretische deel worden de verschillende technieken, trucs en tips besproken. Uiteraard zal een korte update over verantwoorde materiaalkeuze niet ontbreken. Op fantoom zullen bovengenoemde uitdagingen worden gesimuleerd en kan worden geoefend met de diverse opbouwtechnieken.

Leerdoelen: 
- op de hoogte zijn van de beschikbare (adhesieve) technieken en materialen
- weten wat de indicaties zijn van een complexe composietrestauratie
- weten wat de indicaties en mogelijkheden zijn voor levensverlengende
  restauraties
- praktische ervaring opdoen in de vervaardiging van uitgebreide en complexe
  composietrestauraties
- oefenen met verschillende technieken voor vormgeving en afwerking van een
  uitgebreide composietrestauratie


Docenten / Sprekers
dr. B.A.C. Loomans
dr. N.J.M. Opdam
mw.dr. M.A. Hevinga


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus

Beoordelingen


Ik had gehoopt op meer verscheidenheid in de informatie: veel voorbeelden gezien en veel gesproken maar het kwam allemaal op hetzelfde neer.