Beschrijving cursus


De levenscyclus van een (pre)molaar waarbij een kleine vulling soms kan leiden tot necrose van de pulpa of zelfs extractie van het gebitselement kent iedereen onder ons wel. Soms spelen barsten in het gebitselement hierbij een negatieve rol.

 

Door het bio-mechanische gedrag van gebitselementen, zowel gave als gerestaureerde, op macro- en microscopisch niveau goed te begrijpen, zijn we in staat om de juiste maatregelen te treffen om elementen te redden en minder agressief te zijn in onze behandelmethoden.

In deze cursus zal een pro-actieve benadering voorgesteld worden voor zowel vitale als non-vitale elementen.

 

 

Zowel de directe als de indirecte benadering van een knobbeloverkapping komt aan de orde. Daarbij passeren zaken als immediate dentin sealing, deep marginal elevation, cavity design en het plakken van barsten de revue.

 

Hoe lichten we de patiënt in? Welke informatie over de prognose van het gebitselement is van belang?

 

Tijdens de hands-on training kunt u de behandeling van de verschillende types 'cracks' uitgebreid oefenen.


Docenten / Sprekers
Stephane Browet studeerde in 1995 af als tandarts aan de Vrije Universteit Brussel. Na zijn afstuderen volgde hij er een 2-jarige post graduate opleiding Esthetische tandheelkunde.

Sinds die tijd is Stephane een veel gevraagd spreker en cursusleider. Onderwerpen zijn onder andere composiet posterieur, het gebruik van de microscoop in alle takken van de tandheelkunde, prothetische tandheelkunde en practice management.


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus

Beoordelingen


Goede organisatie vanuit CIDE en zeer informatieve en praktische cursus die direct in de algemene praktijk toe te passen is. Als beginnend tandarts veel aan gehad.
Super cursus, duur maar waar voor je geld
Goede spreker, zeer benaderbare docent. Toplocatie, zeer gastvrij
Hele leuke cursus met veel handige tools voor in de praktijk. Perfect geregeld!