Beschrijving cursus


Minimaal invasieve tandheelkunde staat steeds meer in de belangstelling. Nieuwe technieken en materialen maken het mogelijk om ondanks minimale weefselafname toch duurzame en esthetische restauraties te maken.
Hoe kunnen we minimaal invasief werken met porselein? In deze cursus zal worden ingegaan op alle aspecten van de partiële indirecte restauratie in de molaarstreek. Zaken als indicatie, het prepareren onder cofferdam, immediate dentin sealing en het cementeren van de restauratie worden stap voor stap behandeld.
Op fantoommodellen kan de cursist alle facetten van de behandeling oefenen. Daarbij zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de behandelmicroscoop.


Docenten / Sprekers
Marco Gresnigt is in 2005 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij is zowel werkzaam in de algemene praktijk als aan de Universiteit van Groningen. Zijn interesse gaat uit naar de adhesieve restauratieve tandheelkunde. Daarover geeft Marco in het binnen- en buitenland cursussen.


Bekijk volledige cursus

Beoordelingen


Super leerzame cursus met veel nieuwe inzichten! Raad het iedereen aan om deze cursus een keer te volgen
Voldeed ruim aan verwachten, eigenlijk is deze cursus een must voor elke tandarts opleiding.
Zeer hoog niveau
Een dikke 10! Het was echt een leuke en leerzame (wetenschappenlijk onderbouwde) cursus. Een aanrader voor iedereen.
Hele leuke cursus waarin zowel de achtergrond als de praktische toepassing samen komen.
Hele leuke, informatieve, wetenschappelijk onderbouwde cursus met goede mix tussen theorie en hands on. De 2 dagen zijn voorbij gevlogen.
Stapsgewijze heldere en onderbouwde uitleg. Indien nodig wordt met veel geduld ook nog een en 2e of 3e keer uitgelegd . Direct toepasbaar in de praktijk. Perfect geëquipeerde en gastvrije cursuslocatie . Aanrader!
Super leerzaam en toepasbaar. En lokatie en catering subliem
top cursus!!! zeker aan te bevelen aan collega's , heel leerzaam en toepasbaar in de praktijk
Zeer goede organisatie. Erg interessante cursus