Beschrijving cursus


Slijtage van gebitselementen komt steeds vaker voor, zowel op jonge als op latere leeftijd en de ernst ervan lijkt eveneens toe te nemen. Tijdige behandeling is gewenst en dient gericht te zijn op het voorkomen van verdere aantasting, alsmede herstel van tandweefselverlies en het beperken van de biologische schade door de behandeling.

Met adhesieve technieken en partiële restauraties  is het mogelijk om schade aan de pulpa te beperken, maar ook om fraaie, esthetische resultaten te bereiken. Directe-, semidirecte –  en indirecte technieken maken het mogelijk om vrijwel onzichtbaar te restaureren. Met digitale technieken kunnen slijtvaste hybride keramische restauraties worden gefreesd.

In deze cursus zal gedurende het ochtendprogramma worden ingegaan op oorzaken van tandweefselverlies, herstellen van de beethoogte en een systematische benadering om tot een voorspelbaar resultaat te komen. Diverse behandelmogelijkheden zullen worden besproken en toegelicht.

In de middag volgt een uitgebreide bespreking van behandelde cases en worden er behandelplannen opgesteld.

Aan het einde van de dag bestaat de mogelijkheid voor cursisten om eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken. Deze dienen ingegipst te zijn met behulp van een facebow en in centrale relatie in een articulator die is ingesteld.


Docenten / Sprekers
H. van Pelt
E.J. Muts


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus