Beschrijving cursus


Inhoud

Brand, een patiënt met een hartstilstand of een bommelding. Het kan ook in uw praktijk voorkomen. Gelukkig niet zo vaak dat u er routine in krijgt. Juist daarom is het goed dat u dit traint, zodat u adequaat kunt handelen bij calamiteiten.

Hiervoor heeft de KNMT samen met Crisicom een training samengesteld speciaal voor de tandheelkundige praktijk: tandarts(-specialist)en en medewerkers uit de praktijk. De training Bedrijfshulpverlening (BHV) is aangepast op de situatie in de tandheelkundige praktijk. Voorafgaand aan de training doorloopt u de e-learning met daarin de relevante achtergrondinformatie, voor zowel de reanimatie als de brandbestrijding. Door de voorbereiding middels e-learning is deze BHV-training beperkt tot 1 dag. Normaal duurt een basis BHV-training 2 dagen. De KNMT en Crisicom bieden ook een nascholingscursus en een calamiteitenworkshops.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Beoordelen van stoornissen in de vitale functies

Toepassen van de basale reanimatie en AED

Herkennen en behandelen van overige ziektebeelden/reacties

Herkennen en veilig benaderen van een beginnende brand

Verrichten van een bluspoging met een beschikbaar blusmiddelen

De BHV-training is zeer praktisch. U gaat daadwerkelijk zelf aan de slag met reanimeren, ontruimen en brand blussen. Naast het nut van de training is ook het ‘fun’-element van belang. Even iets heel anders dan de dagelijkse situatie in de praktijk.


Docenten / Sprekers
De cursusorganisatie is Crisicom. Zie voor meer info: www.crisicom.nl.


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus