Beschrijving cursus


Programma Soundwise: een krachtige DISC communicatietraining

Soundwise I

In deze krachtige communicatietraining leer je jouw unieke manier van communiceren kennen en die van een ander. Je leert hierop inspelen zodat communiceren, motiveren en instrueren makkelijker gaat.

Waarom Soundwise?
Je klanten en collega’s stellen hoge eisen aan je persoonlijke vaardigheden en verwachten dat je op de juiste manier communiceert. Maar iedereen heeft een unieke manier van communiceren, waardoor misverstanden kunnen ontstaan. Vaak heb je te maken met verschillende soorten mensen die je boodschap niet altijd zo opvatten als je bedoelt. Communiceren, motiveren, instrueren en ook nog je doelen halen kan dan lastig zijn.

Leerdoelen
De deelnemer:
- krijgt kennis van het DISC-model en geeft inzicht in (zijn/haar) communicatiestijl(en)
- krijgt tools voor een open en soepele communicatie met cliënten en collega's
- leert conflicten te voorkomen of op te lossen op een constructieve manier
- verbetert onderling begrip in relaties met cliënten en collega's
- versterkt samenwerking in teamverband met collega's
- vergroot zelfwaardering, zelfvertrouwen en assertiviteit
- weet hoe hij/zij iemand het beste kan benaderen voor betere resultaten

Wat is DISC?
Het DISC-model is een wetenschappelijk model dat voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie in kaart brengt met een indeling in vier hoofdstijlen namelijk D, I, S en C. Als je nadenkt over jezelf, je collega’s, vrienden of gezinsleden ontdek je dat mensen vaak gebruik maken van twee van deze gedrags-/communicatiestijlen.

DISC bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams, vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie.

Werkvorm
Op een interactieve wijze en d.m.v. oefeningen, theorie, tips en trucs leert u optimaal te communiceren dankzij kennis van uw eigen communicatiestijl en die van anderen. Tegelijkertijd is het ook toepasbaar in uw persoonlijke leven.

DISC-profiel
Voorafgaand aan de training maak je een online-test om jouw persoonlijke DISC-profiel te bepalen. Je krijgt te zien welke stijlen je hanteert, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Waar je op kan letten bij je communicatie naar anderen en wat je natuurlijk gedrag is in vergelijking met je gedrag op het werk. Tijdens de training krijg je dit profiel uitgereikt en is er uitgebreid tijd om dit bespreken. Voor een uitgebreide beschrijving, klik hier.

Trainer:

Joyce van der Velden - Bakker, werkzaam als trainer/coach in het met haar partner opgerichte trainingsbedrijf Maxwise (2008). Ze is gecertificeerd DISC-trainer en NOBCO coach.

Locatie: Maxwise, Paardeweide 16 F-G, 4824 EH Breda
Training van 9.00 tpt ca. 20.00 uur

Trainingsprijs:
€ 595,- excl. BTW - Incl. DISC profiel

Indien je tegelijkertijd inschrijft voor Soundwise II is de cursusprijs voor beide cursussen:
€ 850,- excl. BTW (i.p.v. € 990,- excl. BTW)

KRT punten: 9


Docenten / Sprekers
Joyce van der Velden


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus