Beschrijving cursus


Preventie werkt niet zonder medewerking van de patiënt. Daar kunnen we kort over zijn. Maar hoe krijg je patiënten zo ver dat ze jouw adviezen opvolgen en beter voor hun mond gaan zorgen? In deze interactieve 2 daagse training leer je wat je kunt doen om jouw impact te vergroten en meer intrinsieke motivatie te ontlokken. Intrinsieke motivatie is namelijk een belangrijke voorspeller van toekomstig (lange termijn) gedrag. 

Helaas is intrinsieke motivatie niet alleen dat iemand zégt dat hij iets graag wil. Daar is meer voor nodig! Het versterken van de intrinsieke motivatie van de patiënt in al zijn facetten staat daarom in deze training centraal. De onderliggende methodiek van deze training is Motivational Interviewing, een effectieve en wetenschappelijke onderbouwde methode om het gedrag van patiënten te veranderen.

Onderwerpen

  • De training bestaat uit de volgende modules:
  • De invloed van motivatie op gedragsverandering 
  • De fasen van gedragsverandering 
  • Wat te doen bij tweestrijd bij gedragsverandering 
  • Hoe verlaag je weerstand bij gedragsverandering
  • Gesprekshouding en -technieken 
  • De basisprincipes van Motivational Interviewing 

Spreker Stijn van Merendonk werkt via praktische voorbeelden, veel interactie en een beetje humor toe naar concrete tips die je direct in de praktijk kan toepassen. Er is ook volop ruimte om voorbeelden en casussen uit je eigen praktijk in te brengen.

Resultaat na cursus

Na afloop van deze resultaatgerichte training ben je in staat om effectief te reageren op de verschillende fasen van gedragsverandering waarin jouw patiënt zich bevindt. Je laat je niet meer uit het veld slaan wanneer een patiënt zich verzet tegen verandering. En vooral: je boekt meer resultaat in minder tijd.


Docenten / Sprekers
Stijn van Merendonk is expert in Motivational Interviewing en lid van Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). In zijn workshops houdt Stijn zijn publiek een spiegel voor. Zijn motto? "Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!". Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van Motivational Interviewing, in diverse zorgsettings en bij verschillende patiëntengroepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie van gedragsverandering en de dagelijkse praktijk.


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus