Beschrijving cursus


Diep subgingivale caviteiten zijn gecompliceerd. Het zicht, al dan niet met gebruik van vergroting, is vaak belemmerd wat een gecontroleerde behandeling bemoeilijkt. 
Daarnaast is het lastig om controle over speeksel en bloed te krijgen. Het isoleren met behulp van rubberdam is een 'must' mede gezien de hydrofobe eigenschappen van adhesieven en composieten.

Deze cursus focust zich op het restaureren van approximale diep subgingivale caviteiten bij (pre)molaren teneinde de outline te verplaatsen naar een supragingivaal niveau. dit maakt her vervaardigen van een indirecte restauratie voorspelbaarder en efficiënter.

Zowel de theoretische basis als de praktische oefening zullen uitgebreid aan bod komen. 
Rubberdam technieken en verschillende matrixsystemen worden gedetailleerd behandeld. De klinische toepasbaarheid van DME zal worden toegelicht met wetenschappelijke in vitro en in vivo ondersteuning.

Aansluitend op de theorie zal er een hands-on practicum plaatsvinden waar de besproken technieken worden geoefend. Daarbij zal de focus liggen op een goede randaansluiting, een juiste morfologie en een correct emergence profile.
Welke materialen zijn er nodig en wat zijn handige tips & tricks bij het uitvoeren van een DME?


Docenten / Sprekers
Marco Gresnigt is in 2005 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij is zowel werkzaam in de algemene praktijk als aan de Universiteit van Groningen. Zijn interesse gaat uit naar de adhesieve restauratieve tandheelkunde. Daarover geeft Marco in het binnen- en buitenland cursussen.


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus