Beschrijving cursus


Inleiding en doelstelling

In elke groep krijgen wij allemaal vroeg of laat wel eens te maken met één of meer van de volgende ongewenste uitingen: sociaal isoleren; bespotten; verbaal agressief gedrag; dreigen; seksuele intimidatie; roddelen etc. Op een interactieve wijze wordt ingegaan op wat bevorderende ongewenste omstandigheden zijn, hoe dit gedrag zich kan uiten en wat de gevolgen voor de werknemer kunnen zijn.

Tevens wat de werknemer en de werkgever er aan kunnen doen om dit soort situaties zo veel mogelijk te voorkomen en welke akties zij kunnen ondernemen als het zich voordoet.

Aan de hand van de casus ‘roddelen’ wordt het ongewenste gedrag plenair geanalyseerd en besproken en in subgroepen voorbereid om in praktijk te oefenen volgens de Bode Methode®. Tevens is er ruimte om een eigen casus ‘ongewenst gedrag’ in subgroepen voor te bereiden en praktisch te oefenen.

Werkwijze

Tijdens het eerste dagdeel van deze workshop doe je kennis op in wat de uitingen, het ontstaan en de gevolgen kunnen zijn van ongewenst gedrag. Tevens wat de werknemers er zelf aan kunnen doen. Voordat de deelnemers hun eigen casus gaan voorbereiden zal eerst plenair, als voorbeeld de casus over ‘roddelen’ worden besproken. Tijdens de middagsessie kunnen enkele deelnemers hun eigen casus met ‘ongewenst gedrag’ in subgroepen voorbereiden en oefenen met een actrice volgens de Bode Methode®.


Docenten / Sprekers
Rien de Boo te Harderwijk


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus