Beschrijving cursus


Om parodontale problemen te voorkomen en te behandelen is meer nodig dan een goede mondhygiëne. We weten dat leefstijl en gezondheid een belangrijke rol spelen en voeding is hierin een belangrijke factor. Wat raden we onze patiënten aan en wat is de rol van voedingssupplementen? Waar liggen op jonge leeftijd nadelige effecten van mondgewoonten op de loer en hoe kunnen we daarmee omgaan? Naast het risico op elementverlies door parodontitis, is trauma een van de meest onverwachte en onberekenbare oorzaken van het verlies van gebitselementen.  

Tijdens dit congres leert u wat u als behandelaar kunt doen om parodontale problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Er komt een breed scala aan onderwerpen voorbij met praktische voorbeelden en tips om direct toe te passen in de praktijk. De rol van voeding en leefstijl worden behandeld, evenals trauma en het verlies van gebitselementen. U leert hoe u om dient te gaan met het verlies van gebitselementen en welke behandelopties u kunt toepassen. Ook leert u welke factoren bepalend zijn voor het succes van de verschillende behandelopties. 

Na deze dag heeft u als behandelaar diepgaand begrip van preventieve maatregelen tegen parodontale problemen, met specifieke kennis over de rol van voeding, gebitstrauma en leefstijl. Ook kent u de effectieve behandelopties en factoren die het succes ervan bepalen. 


Docenten / Sprekers
Moderatoren: dr. Monique Danser en prof. dr. Mark Timmerman
Sprekers: Daniëlle Spies, Mark Jonker, prof. dr. Ubele van der Velden, Peter Helderop, drs. Aukje Bouwman, drs. Jorinde Vogels-Barel, dr. Dick Barendregt


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus