Beschrijving cursus


De cursus

2-daagse cursus

U als mondzorgprofessional bent vooral zorgverlener maar steeds meer ook ondernemer. De vele veranderingen van de afgelopen jaren maken dat steeds meer mondzorgprofessionals er voor kiezen om (voorlopig) geen eigen praktijk te starten of over te nemen. Vaak ziet men op tegen de regels en alle andere ondernemersongemakken bij een eigen praktijk. Deze masterclass geeft een goed beeld waarom een eigen praktijk zo leuk is en nu juist voordelen heeft en men eigen beslissingen kan nemen bij de invulling van zijn/haar vak en onderneming.

Denkt u er over na om een eigen praktijk te beginnen? Of heeft u twijfels en/of bent u net begonnen? Dan is deze cursus ideaal om uw beeld van een eigen praktijk compleet te maken.
De belangrijkste onderdelen van ondernemerschap komen kernachtig aan bod. Kennis en handvatten uit en voor de praktijk staan centraal in de cursusonderdelen.

Deze 2-daagse cursus start met het belang van een missie en visie voor iedere praktijk. Daarmee is het duidelijk voor alle medewerkers, maar ook voor patiënten en derden, waar uw praktijk voor staat. Dit geeft richting aan de praktijk en haar doelstellingen. Om deze doelstellingen te realiseren, is personeel, communicatie, protocollen en samenwerking in de praktijk essentieel. In verschillende presentaties worden deze onderwerpen uitgebreid behandeld. Ook worden de laatste en meest belangrijke wet en regelgeving behandeld.

Bij een gezonde praktijk hoort een goed financieel beleid, wat meer inhoudt dan alleen het maken van een jaarrekening. Het is belangrijk om gedurende het jaar uw geldstromen goed te kennen.

 

 

Onderwerpen

  • Missie & Visie van de praktijk
  • Goed personeel is het halve werk
  • Eigen praktijk? Overnemen, instappen of ........?
  • Financiën
  • Richtlijnen en protocollen in de praktijk
  • HRM
  • Agendaplanning
  • Werken aan de relatie


Docenten / Sprekers
Ward van Dijk
Marlies van der Vooren
Alexander Tolmeijer
Richard Mastwijk
Wil van der Sanden


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus