Tandarts
Search
Close this search box.

Handleiding Facilitator

In deze handleiding leggen we beknopt uit welke mogelijkheden het KRT facilitator-account biedt en hoe het registreren van een professionaliseringsactiviteit van begin tot eind werkt. We maken het je graag zo makkelijk mogelijk.

 

Klik op een van onderstaande onderwerpen om snel naar de voor jou relevante pagina te springen.

Account aanmaken

Als je voor het eerst een professionaliseringsactiviteit wilt registreren in PE-online, dan heb je een account en autorisatie nodig.

Stap 1. Maak via PE-online kosteloos een facilitator-account aan.

Na het invoeren van je gegevens ontvang je per mail de gegevens van jouw account bij PE-online. Daarmee kun je autorisatie aanvragen bij alle registers die gebruikmaken van PE-online. In dit geval “Kwaliteitsregisters in de mondzorg”.

Stap 2. Meld je aan als opleider

Log in als opleider, ga naar [Autorisatie] en klik op [Autorisatie aanvragen]

• Kies in de lijst voor [Kwaliteitsregisters in de mondzorg]

• Kies bij type organisatie voor [Facilitator]

Stap 3.  Voordat je een activiteit registreert: lees de criteria die gelden voor jouw activiteit(en) goed door. Daar wordt je aanvraag op beoordeeld.

PE-Online

PE-online is een standaard applicatie om snel, eenvoudig en efficiënt het proces van Permanente Educatie te beheren. Veel partijen in de zorgsector gebruiken PE-online. Het doet onder meer dienst voor de kwaliteitsregistratie van huisartsen en medisch specialisten.

Als facilitator heb je een facilitator-account in PE-online nodig. Dit is anders dan een account voor de tandarts: het werkt als een account voor opleiders.  

De opgaven in PE-online hebben de status van een eigen verklaring. Verklaringen worden geacht naar waarheid te zijn verstrekt. Het KRT kan bij twijfel over de juistheid van de verstrekte gegevens de autorisatie voor PE-online intrekken en reeds verwerkte presenties ongedaan maken.