Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Staat jouw cursus er al in?

Nieuw toegevoegd in de KRT-cursusagenda

OMFT-1 Basiscursus Tandartsen juni 2021 - juni 2024
10 oktober, 2025
Afwijkende mondgewoonten, zoals mondademen, zuig- en bijtgew...
OMFT-1 Basiscursus Tandartsen juni 2021 - juni 2024
12 september, 2025
Afwijkende mondgewoonten, zoals mondademen, zuig- en bijtgew...
OMFT-1 Basiscursus Tandartsen juni 2021 - juni 2024
23 mei, 2025
Afwijkende mondgewoonten, zoals mondademen, zuig- en bijtgew...
OMFT-1 Basiscursus Tandartsen juni 2021 - juni 2024
21 maart, 2025
Afwijkende mondgewoonten, zoals mondademen, zuig- en bijtgew...
OMFT-1 Basiscursus Tandartsen juni 2021 - juni 2024
24 januari, 2025
Afwijkende mondgewoonten, zoals mondademen, zuig- en bijtgew...
OMFT-1 Basiscursus Tandartsen juni 2021 - juni 2024
4 oktober, 2024
Afwijkende mondgewoonten, zoals mondademen, zuig- en bijtgew...

Sluit aan bij de registratie van permanente educatie

Jouw cursus beter vindbaar

5059 tandartsen maken gebruik van het KRT

Het KRT stimuleert bij- en nascholing onder tandartsen. Zij ontvangen een persoonlijk overzicht van cursusaanbod, afgestemd op hun interessegebieden, de differentiaties waarop ze actief zijn en onderbelichte competentiegebieden uit het curriculum tandheelkunde. Het KRT zorgt ervoor dat jouw cursus gezien wordt. En dat mondzorgprofessionals jouw cursusaanbod sneller vinden via Google.

Gebruiksgemak van PE-online
Voor de registratie maken we gebruik van de software van PE-online. Daarmee bied je jouw cursussen met hetzelfde gemak aan bij meerdere registers tegelijk: andere registers in de mondzorg en registers voor medisch specialisten. Voor je e-learnings maak je met PE-online makkelijk een koppeling met je eigen software. PE-online voldoet bovendien aan alle de strengste eisen van privacywetgeving.

Wij zorgen voor een match

De meeste tandartsen hebben al een account bij het KRT voor het beheer van hun online portfolio voor bij- en nascholing. Het KRT kent de interesse van tandartsen voor deelgebieden en differentiaties. En weet op welke competentiegebieden tandartsen bij- en nascholing volgen. Met deze informatie kan het KRT deskundigheidsbevordering verder verbeteren en tandartsen een relevant, actueel en gepersonaliseerd cursusaanbod aanbevelen.

Vergroot je kans op cursisten
Bij het aanmelden van een cursus geef je de deelgebieden en competenties op die relevant zijn voor jouw cursus. Die informatie matcht het KRT met de voorkeuren van tandartsen. Zo brengen we jouw cursus gericht onder de aandacht van tandartsen die er interesse in hebben. Dat vergroot je kans op cursisten en brengt ons gezamenlijke doel dichterbij: het stimuleren van deskundigheidsbevordering.

Om relevant cursusaanbod te ontwikkelen delen we graag de interesses van tandartsen met je. Ook laten we graag zien welke deelgebieden en competentiegebieden populair zijn.

Lees meer

Vergroot de waarde van jouw cursus

Je kent de vraag wel: Hoeveel KRT-punten levert deze cursus op? Als jouw cursus officieel is geregistreerd, dan mag je het KRT-logo gebruiken. Tandartsen zijn dan zeker van KRT-punten en zien ze in één oogopslag. Dat vergroot de waarde van jouw cursus.

De kracht van het KRT
KRT-punten zijn een begrip binnen de tandheelkunde. Meer dan de helft van alle tandartsen in Nederland hebben een online portfolio bij het KRT. Zij hebben een voorkeur voor cursussen die KRT-punten opleveren. Tandartsen weten dan twee dingen zeker: de cursus is relevant en deelname wordt automatisch toegevoegd aan hun portfolio.

Gebruik het KRT-logo
Is jouw cursus aangemeld en zijn er KRT-punten toegekend? Download dan het KRT-logo en vermeld het aantal punten bij de cursus.

Lees meer

Criteria voor bij- en nascholing

Bij deskundigheidsbevordering voor tandartsen maken we onderscheid tussen vakinhoudelijke scholing, algemene scholing en reflectie. Tandartsen die volgens de normen van het KRT werken, volgen bij- en nascholing binnen deze drie categorieën.

KRT-punten per categorie
Vakinhoudelijke scholing is gericht op patiëntgebonden tandheelkundige zorgverlening. Algemene scholing is gericht op de context van de beroepsuitoefening en reflectie biedt een bespiegeling op het eigen handelen. In ons scholingsreglement beschrijven we de criteria per categorie. De KRT-punten die we aan een cursusprogramma toekennen, koppelen we aan één of meer categorieën.

Aantoonbare tijdsbesteding
Voor alle vormen van educatie geldt dat de netto tijdsbesteding aantoonbaar is. Bij fysieke trainingen en webinars kijken we naar starttijd, eindtijd en pauzes. Bij online trainingen en podcasts die geen vaste tijden kennen, kijken we naar de borging van de tijdsbesteding met een toets en meting ervan met een vraagstelling.

Lees meer

Zo werkt het

Hoe werkt het? Wat kost het? Wat kan ik ermee? In de handleiding leggen we alle mogelijkheden uit voor de kwaliteitsregisters in de mondzorg: KRT, KRM, KRTP, NVMKA en NVvO.

Maak een gratis account aan
Je deelname begint met een aanmaken van een gratis account voor opleiders bij PE-online. Daarmee vraag je autorisatie aan bij ‘Kwaliteitsregisters in de mondzorg’. Daarna kun je een cursus aanmelden voor beoordeling en het toekennen van punten.

Één aanvraag, meerdere registers
Elk kwaliteitsregister hanteert zijn eigen tarieven en doet zijn eigen beoordelingen volgens eigen criteria. De kwaliteitsregisters in de mondzorg hebben periodiek overleg, zodat je met dezelfde gegevens een aanvraag bij meerdere registers kunt indienen.

Slimme presentiecheck
Na afloop van de cursus geef je op welke cursisten aanwezig waren. Dat doe je door BIG-nummers of klantnummers in te voeren. Vraag deze nummers daarom altijd op als cursisten zich inschrijven. Bij het invoeren van de presentie bekijkt de software van PE-online of er een match is tussen jouw invoer van BIG- en klantnummers en de mondzorgprofessionals met een account. Het systeem accepteert alleen de presentie van mensen met een account. Zo voldoen we aan de voorwaarden van de AVG.

Lees in de handleiding meer over het beheer van je account, de tarieven van het KRT en hoe om te gaan met ‘teruggestuurde aanvragen’.

Lees meer