Handleiding Opleider

De doelstelling van registratie is om de deskundigheid van mondzorgprofessionals te vergroten door permanente educatie (PE).

In deze handleiding leggen we beknopt uit hoe je een cursus kunt registreren voor de toekenning van scholingspunten en hoe je de presentie van je cursisten kunt opgeven. Door deel te nemen vergroot je je service en weten jouw cursisten vooraf dat zij geen scholingspunten mislopen. We maken het je graag zo makkelijk mogelijk.

Klik op een van onderstaande onderwerpen om snel naar de voor jou relevante pagina te springen.

Instellingen beheren

Als je inlogt in jouw account in PE-Online, vind je al jouw persoonlijke informatie onder [Instituutgegevens]:

• Contactgegevens

• Bedrijfslogo

• Website organisatie

• Contactpersoon

• Instellingen:

  • Aan-/uitzetten herinnering bij verlopen accreditatie
  • Cursusaanmeldformulier
  • Frequentie meldingen

Let op! Zorg ervoor dat de contactpersoon en diens contactgegevens actueel zijn. Dit kunnen wij niet voor je wijzigen, dat kun je alleen zelf doen bij [Instituutgegevens].

PE-online

Het registreren van scholing en presentie gebeurt via PE-online. Dat is een standaard applicatie om snel, eenvoudig en efficiënt het proces van permanente educatie te beheren. Veel partijen in de zorgsector gebruiken PE-online. Het doet onder meer dienst voor de kwaliteitsregistratie van huisartsen en medisch specialisten.

 

AVG

Deelname aan bij- en nascholing is persoonlijke informatie. In PE-online zijn de persoonlijke gegevens van cursisten optimaal beschermd. Wij vragen je nooit voor het opgeven van presentie de namen, mailadressen of contactgegevens van je cursisten aan ons te mailen. Je hoeft alleen de BIG- en/of registratienummers in te voeren in PE-online. Een aparte administratie hiervoor is niet nodig. Het systeem accepteert en bewaart geen cursisten zonder registratie.

 

PE-punten

De kwaliteitsregisters in de mondzorg registreren de netto scholingsduur, berekend op basis van het cursusprogramma. KRT, KRM en KRTP beoordelen de relevantie voor de tandarts/mondhygiënist aan de hand van een programma uit de cursusbeschrijving. NVMKA en NVvO kijken naar meer aspecten. Zij kunnen je ook naar lesmaterialen en presentaties vragen voor accreditatie op inhoudelijk niveau. Bij twijfel over het vakinhoudelijke en/of algemene kennisniveau van een scholing kunnen ook de andere registers dit aan je vragen.