KRT Header patienten 2 new scaled 1

Handleiding student

Handleiding student

Deze handleiding legt beknopt uit welke mogelijkheden het KRT-studentenaccount biedt en hoe je je inschrijft. Met een studentenaccount maak je alvast kennis met het gemak van een automatisch online portfolio en laat je zien dat je jouw deskundigheid serieus neemt. Een mooie manier om te beginnen met een leven lang leren!

 

Klik op een van onderstaande onderwerpen om snel naar de voor jou relevante pagina te springen.

Account maken

Om deelnemer te worden van het KRT heb je een account nodig. Via PE-online maak je in twee stappen een studentenaccount aan.

Handleiding Student Account Aanmaken

Stap 1:  Vul het inschrijfformulier in

  • Door het invullen van het inschrijfformulier maak je een studentenaccount aan. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding per e-mail met daarin je inloggegevens. Je gebruikersnaam is het studentnummer dat je hebt opgegeven.
  • Gebruik je privé e-mailadres en niet het e-mailadres van de universiteit: dat vervalt na je afstuderen. Op het e-mailadres ontvang je berichten van het KRT.
Handleiding Student Account Aanmaken2

Stap 2 Activeer je account

• Bevestig je e-mailadres. Ga op de KRT-website naar “Inlog student” of ga naar: https://live-identity.pe-online.org/Account/LoginProf 

• Kies in het onderste venster voor “Eerste keer inloggen”.

Let op! Controleer van tijd tot tijd of je mailadres nog actueel is.

Instellingen beheren

Als je inlogt in je account in PE-online, vind je al jouw persoonlijke informatie onder “Account”:

• Accountgegevens

• Persoonsgegevens

• Opleidingsinformatie

• Overige gegevens:

  • interessegebieden
  • aan- en uitzetten ontvangen cursusaanbod op interessegebieden

Je ontvangt berichten van het KRT op je privé e-mailadres. Zorg ervoor dat je gegevens actueel zijn.

Handleiding Student Instellingen beheren 768x492

Activiteit toevoegen

Op een enkele opleider na zijn alle cursusaanbieders in Nederland aangesloten bij het KRT. Als je een cursus volgt uit de KRT-scholingsagenda, dan wordt die automatisch toegevoegd aan je portfolio.

Sommige activiteiten verschijnen niet automatisch in je portfolio. Bijvoorbeeld activiteiten die niet door een opleider bij ons zijn aangemeld en activiteiten die je in het buitenland volgt. Deze activiteiten kun je zelf toevoegen aan je dossier.

Hoe werkt het?

• Kies na het inloggen in je account in het menu voor “Toevoegen”.

• Geef de datum op.

• Selecteer de gewenste categorie.

• Voer de gegevens in en voeg zo nodig een (dag)programma en bewijs van deelname toe.

Handleiding Student Activiteit toevoegen

Het KRT vraagt altijd naar een bewijs van deelname en tijdsduur van de activiteit. Een bewijs van deelname kan een certificaat zijn of een e-mail van de organisatie die je komst achteraf bevestigt. De tijdsduur gebruiken we om de netto scholingsduur te bepalen. Na goedkeuring ontvang je vanuit het systeem een bericht over de validatie van je aanvraag. “Berichten” kun je inzien via de knop rechtsboven in het scherm. De criteria per type activiteit vind je op de uploadpagina.

Handleiding Student Activiteit toevoegen2 1024x514

Cursus reviewen

Bij elke cursus in de KRT scholingsagenda  staan 1 tot 5 sterren. Soms staan er ook opmerkingen bij. Zo weet je dat anderen de cursus aanbevelen. Help je mee om bij- en nascholing van een waardering te voorzien?

Een waardering geven kost je hooguit een halve minuut. Als je een cursus uit de scholingsagenda hebt gevolgd, dan ontvang je per e-mail een uitnodiging om een waardering toe te kennen. Via de link in de mail kom je direct in het juiste scherm. Nadat je inlogt kun je onder “Dossier” bij “Evaluaties” een overzicht vinden van alle waarderingen die je aan een cursus hebt gegeven en nog kunt geven.

Handleiding Student Cursus Reviewen 300x185

Op vijf duidelijke onderdelen kun je aan een cursus 1 tot 5 sterren geven. Er is ook ruimte om je waardering toe te lichten.  

Handleiding Student Cursus Reviewen2 1024x607

Inzage

Je kunt een persoon of organisatie inzage geven in je portfolio. Je verstrekt daarmee een overzicht van je deskundigheidsbevorderende activiteiten tijdens een registratieperiode en het aantal toegekende scholingspunten. In je account kun je zelf instellen wie je inzage verleent en voor welke periode.

Wat ziet een persoon die inzage heeft:

  • Naam
  • Gevolgde bij- en nascholing
  • Behaalde aantal KRT-punten
Handleiding Student Inzage 1 300x195

Inzage voor organisaties

Je kunt één of meerdere organisaties inzage verlenen. Bijvoorbeeld je werkgever of verschillende opdrachtgevers. Deze organisaties hebben een eigen account, waarmee zij een overzicht hebben van iedereen die hen inzage heeft verleend. Als jouw organisatie niet bekend is bij het KRT, dan kun je hen vragen om een account aan te maken.

Inzage voor personen

Deze optie is bedoeld om tijdelijk inzage te verlenen aan één persoon. Dat kan praktisch zijn als je bijvoorbeeld je portfolio wilt delen met een collega. Hij of zij ontvangt dan via e-mail een link om een overzicht van jouw laatste registratieperiode te downloaden. Je kunt aan zoveel personen inzage verlenen als je wilt. De einddatum van die inzage bepaal je zelf.

Inzage in alle activiteiten

Het verlenen van inzage aan personen of organisaties is altijd gekoppeld aan je huidige registratieperiode. Als je een overzicht wilt verstrekken van een zelf te bepalen periode, dan kun je in jouw account een PDF aanmaken en downloaden om te delen.

Account voor organisaties

Het is alleen mogelijk om inzage te geven aan geregistreerde organisaties. Organisaties kunnen een account aanmaken bij het KRT. Met dit account krijgt de organisatie inzicht in de status van de registratie van iedereen die inzage verleent. De organisatie kan een overzicht downloaden van gevolgde deskundigheidsbevorderende activiteiten. Voor meer informatie over een organisatie-account: kijk op de pagina Handleiding Praktijkhouder.

Exporteren portfolio

Als je inlogt in je account in PE-online, kun je onder “Account” jouw hele online dossier exporteren. Klik daarvoor rechts bovenin op de Export-knop. Er wordt een ZIP-bestand gemaakt met daarin documenten van alle:

• persoonlijke gegevens

• gevolgde activiteiten • geüploade bestanden

Handleiding Student Exporteren Portfolio

Je kunt jouw dossier zo vaak downloaden als je wilt. We adviseren je om dit in ieder geval bij het beëindigen van je KRT-registratie te doen.

Exporteren activiteiten

Als je alleen een overzicht van je activiteiten over een bepaalde periode wilt downloaden, dan kan dat ook. Onder “Dossier” bij “Alle activiteiten” vind je een overzicht van je gevolgde activiteiten. Automatisch wordt het laatste jaar getoond. De periode kun je naar wens aanpassen. Van het overzicht kun je een export maken naar Excel en PDF. De PDF kun je als gebruiken als gevalideerd bewijs van door jou gevolgde bij- en nascholing.

Handleiding Student Exporteren Portfolio2 1024x427

Uitschrijven

Verloop na afstudeerjaar

Uitschrijven kan schriftelijk op ieder moment. We sluiten je account dan aan het einde van het kalenderjaar, tenzij je een andere gewenste einddatum aangeeft. Het KRT bewaart je dossier 7 jaar en verwijdert daarna alle gegevens definitief. We horen graag wat de reden is voor je uitschrijving, zodat we daar mogelijk van kunnen leren.

 

Exporteer jouw portfolio

We adviseren je om vóór de sluiting van het account je portfolio te exporteren. De export vind je bij “mijn gegevens”. Met de export ontvang je alle gevolgde bij- en nascholingsactiviteiten digitaal in één mapje: een ZIP-file. Raadpleeg de pagina “Exporteren portfolio” voor meer informatie.

Waarom een online portfolio?

Een portfolio bij het KRT is de ideale manier om overzicht te houden van gevolgde bij- en nascholing. Doordat bijna alle cursusaanbieders zijn aangesloten, vult je portfolio zich automatisch. Je hebt geen omkijken naar het bijhouden van je bij- en nascholing.

 

PE-online

Voor de registratie van bij- en nascholing maakt het KRT gebruik van de software PE-online. Dat is een standaard applicatie voor professionals, cursusaanbieders en kwaliteitsregisters om eenvoudig en efficiënt het proces van Permanente Educatie te beheren. PE-online wordt veel gebruikt in de zorgsector, onder meer door huisartsen en medisch specialisten.