Beschrijving cursus


Praktijkcursus Nittert Postema

'Slijtagebehandeling en esthetiek'

Inhoud & doelstelling

Nittert Postema behandelt gedurende de ochtend:

1. Occlusie, articulatie en beethoogte
2. Lengte en locatie van de frontelementen
3. Het vastleggen van de centrale relatie
4. Modellen in articulator met opwas
5. Indirecte- en directe composietrestauraties

Gedurende de middag gaat u zelf, onder begeleiding van Nittert Postema, aan de slag op een gipsmodel in een occludator. Na het volgen van de cursus behandelt u patiënten met extreem verlies van hard tandweefsel met composiet. Van occlusieherstel tot de esthetische finishing touch.

 

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met CLEARFIL™ AP-X en CLEARFIL MAJESTY™ ES-2 PREMIUM. CLEARFIL™ AP-X; het composiet met de hoogste vermoeiingsweerstand, gebruikt u om de afgesleten dentitie mee op te bouwen. Met CLEARFIL MAJESTY™ ES-2 PREMIUM verzorgt u, door middel van een vereenvoudigde layeringtechniek de esthetische finishing touch. Met één dentine-glazuurcombinatie dekt u maar liefst drie VITA™ kleuren af. Layering gaat vanaf nu even snel als het leggen van een traditionele composietrestauratie. Door het volgen van deze cursus ervaart u zelf de voordelen van de gehanteerde techniek.

 

Cursusleider Nittert Postema, tandarts
Drs. Nittert Postema behaalde zijn tandartsdiploma in 1969 te Utrecht. Na waarnemingen startte hij in 1970 in Amsterdam een parttime praktijk die later, mede onder zijn leiding, uitgroeide tot een groepspraktijk. Naast de praktijkwerkzaamheden werkte hij gedurende een jaar als klinisch docent aan de faculteit Tandheelkunde, R.U. te Utrecht; gevolgd door een vierjarige parttimefunctie aan de V.U. in Amsterdam; en aansluitend 10 jaar parttime werkzaam bij de Bijzondere Tandheelkunde ATZ in Amsterdam-Noord. Vanaf 1986 tot 2008 was zijn werkterrein het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde aan de faculteit Tandheelkunde en Geneeskunde van de K.U. in Nijmegen. Waarvan 14 jaar als hoofd. Sinds 1972 geeft hij theoretische en klinische cursussen aan tandartsen en tandtechnici. Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar behandelingen omtrent de: volledige gebitsprothese, totale rehabilitatie, implantologie en adhesieve tandheelkunde. Dit alles vooral in samenhang met tandheelkundige behandelingen bij “moeilijke patiënten”.

Cursusduur: van 09:00 tot 17:00 uur

Programma

09:00 Ontvangst met koffie
09:30 Start lezing door Nittert Postema
10:45 Koffiepauze
11:00 Vervolg lezing
12:30 Lunchpauze
14:00 Korte lezing vervolg door hands-on
17:30 Hapje en een drankje

 


Docenten / Sprekers
Nittert Postema


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus

Beoordelingen


Weinig wetenschappelijke onderbouwing, geen duidelijke handvatten geboden, de tijd om praktisch aan de slag te gaan was erg kort
Goede klinisch direct toepasbare informatie, prettige en kundige spreker
heel leerzaam