Beschrijving cursus


Bij kinderen en jongvolwassenen kunnen zich tal van mond- en kaakaandoeningen voordoen, zowel in het slijmvliesoppervlak, de weke delen en de daarin gelegen speekselkliertjes als in het bot. Bewust is er in deze e-learning voor gekozen om ook ziektebeelden aan de orde te stellen bij kinderen die nog niet de leeftijd hebben bereikt waarop tandartsbezoek plaatsvindt.

De invalshoek in deze nascholing is steeds een klinische en is gericht op een geselecteerd aantal ziektebeelden die zich in de praktijk kunnen voordoen, zonder te streven naar encyclopedische bespreking van alle denkbare aandoeningen. Tand- en tandvleesaandoeningen zullen slechts minimaal aan de orde komen. Ook van de syndromen die met mond- of kaakafwijkingen gepaard kunnen gaan, zal slechts een beperkt aantal aan bod komen.

Leerdoelen

Na het voltooien van deze nascholing:

  • herkent u de gangbare afwijkingen die bij kinderen en jongvolwassenen in de mond of kaak kunnen voorkomen;
  • bent u op de hoogte van eventueel noodzakelijk aanvullende diagnostische onderzoeken;
  • weet u dat sommige mond- en kaakafwijkingen wijzen op erfelijkheid en soms belangrijke consequenties hebben voor patiënten en eventuele nakomelingen;
  • bent u in staat een patiënt adequaat te verwijzen voor nader diagnostisch onderzoek of behandeling;
  • bent u in staat de patiënt en de ouders of begeleiders adequaat mondeling voor te lichten over een mond- of kaakafwijking.

Direct aanmeldenBekijk volledige cursus