Beschrijving cursus


Minimaal invasieve tandheelkunde staat steeds meer in de belangstelling. Nieuwe technieken en materialen maken het mogelijk om ondanks minimale weefselafname toch duurzame en esthetische restauraties te maken.

Zijn porseleinen facings een alternatief voor een volledige kroon en hoe kunnen we minimaal invasief werken met porselein? In deze 2-daagse cursus zal worden ingegaan op alle aspecten van de partiële indirecte restauratie in het front.

Om te beginnen staan we stil bij het plannen van de restauraties. Daarbij komt het Digital Smile Design, in combinatie met een mock-up ter sprake. Daarnaast komen zaken als indicatie, het prepareren en immediate dentin sealing uitgebreid aan bod. Tenslotte wordt het cementeren van de partiële restauratie stap voor stap behandeld.

Op fantoommodellen kan de cursist alle facetten van de behandeling oefenen. Daarbij zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de behandelmicroscoop.


Docenten / Sprekers
Marco Gresnigt is in 2005 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij is zowel werkzaam in de algemene praktijk als aan de Universiteit van Groningen. Zijn interesse gaat uit naar de adhesieve restauratieve tandheelkunde. Daarover geeft Marco in het binnen- en buitenland cursussen.


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus

Beoordelingen


Zeer interessante en goede cursus!