Beschrijving cursus


Tijdens deze anderhalve dag durende workshop bespreken we de complete workflow voor esthetische oplossingen met directe en indirecte restauraties bij SUBGINGIVALE CAVITEITEN.

Op de eerste dag beginnen we met de vervaardiging van een directe proximale restauratie met behulp van drie verschillende composieten, een hooggevuld flowable composiet, een vezelversterkt composiet en een packable composiet met hoge eigenschappen, op basis van een schoon en droog werkveld.

De tweede dag zal gericht zijn op indirecte restauratie van een subgingivale caviteit met een onlay.

We bespreken preparatieontwerp, materiaalselectie, karakterisering en cementeren toepasbaar voor de conventionele of digitale workflow. Ook bespreken we hoe u een modern preparatieontwerp voor onlays kunt realiseren, met richtlijnen voor deep margin elevation, om het prepareren van marges en de cementeerprocedure in moeilijke gevallen te vergemakkelijken. Daarom zullen we de verschillende restauratiematerialen en hun indicaties voor elke klinische situatie in detail bespreken. De nadruk zal liggen op het gebruik van lithiumdisilicaat CAD/CAM-blokken en de voltooiing en karakterisering daarvan. We zullen oefenen hoe we esthetische indirecte restauraties kunnen bereiken met een eenvoudige polijst- of inkleurtechniek.

Het programma zal een sessie wijden aan de isolatie met rubberdam, nuttig voor directe of indirecte restauraties


Docenten / Sprekers
Simone Moretto
Adriano Texeira


Bekijk volledige cursus