Beschrijving cursus


Houd uw kennis en vaardigheden up-to-date en verbreed uw horizon met ADE Quality Practice! Het complete nascholingsprogramma voor tandartsen en mondhygiënisten dat maatwerk mogelijk maakt.

Quality Practice is onderdeel van ACTA Dental Education. Door onze nauwe samenwerking met ACTA bieden onze cursussen en congressen steeds de laatste inzichten op het gebied van wetenschap én praktijk.

Binnen actuele thema’s bieden we verschillende producten aan, waarmee u een persoonlijk nascholingsprogramma kunt samenstellen. U ontvangt het tijdschrift ‘QP’ en kiest daarnaast uit congresdagen, PAOT-cursussen, e-learningmodules, skillstrainers en webcasts. Met het lidmaatschap behaalt u ieder jaar, op uw eigen manier en in uw eigen tempo, uw nascholingspunten.

De producten en diensten van Quality Practice zijn geaccrediteerd door het Q-keurmerk (voor tandheelkundige bij- en nascholing), het KRT (kwaliteitsregister voor tandartsen) en het KRM (kwaliteitsregister voor mondhygiënisten).

 

Webcast: Gedragsverandering - Betere praatjes, minder gaatjes

Bijna alle problemen in de mond zijn het gevolg van gedrag. Gedragsverandering is daarom een buitengewoon belangrijk aspect in ons werk. Als het echt zo eenvoudig was dan hadden we nu niet zo veel restauratief werk gehad. Als mondzorgprofessional weten we als geen ander dat gedragsverandering complex is. Maar wanneer we na herhaaldelijke adviezen geen verandering in gedrag zien, is het bijzonder verleidelijk om patiënt te bestempelen als ongemotiveerd. De vraag is echter niet óf de patiënt gemotiveerd is maar hoe we deze kunnen motiveren! Daarvoor is brede kennis uit de gedragswetenschappen essentieel. Bent u benieuwd naar wat u nog meer kunt doen naast voorlichting, instructie en motivational interviewing om uw patiënt te kunnen bewegen? Laten we eens over de muren van onze discipline heen kijken om te zien welke technieken uit de gedragswetenschappen we kunnen toevoegen aan ons repertoire. Tijdens dit congres nemen diverse gastsprekers uit uiteenlopende disciplines ons mee in hun ervaring met en kijk op gedragsverandering.

 


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus