Beschrijving cursus


Het startpunt van een introductie in de digitale tandheelkunde is de intraorale scanner. De voordelen van deze apparaten zijn legio ten opzichte van conventionele gebitsafdrukken, maar samengevat bieden ze verbeterd comfort en efficiëntie. Ook kunnen ze de progressie van slijtage bijhouden en cariës monitoren, maar niet iedere scanner kan dat en hoe werkt het als je verschillende scanners in de praktijk hebt? Hoe integreer je de diverse digitale middelen in jouw praktijk? Is de intraorale scanner alleen een afdrukmiddel of is het meer dan dat?

In deze DentTalk webinar bespreekt tandarts Phillip van Rijn hoe digitale scanners werken, de voor- en nadelen van deze technieken en nog belangrijker: hoe toepasbaar ze zijn in de algemene praktijk. Tevens gaat hij dieper in op de verscheidenheid aan scanners en hun nauwkeurigheid en precisie. Is het daarbij zinvol om je scanner te kalibreren?

Vervolgens komt CAD/CAM en hoe je dan communiceert met de tandtechnicus aan bod: er is software van de fabrikant om de informatie  te versturen, maar wat nu als de technicus niet dezelfde software heeft? En kun je blijven scannen en wordt je scan dan betrouwbaarder?

Tijdens de webinar op dinsdag 7 mei 2024 is het mogelijk om vragen te stellen via de V(raag) & A(ntwoord)-functie in het webinarprogramma. 

Leerdoelen

In deze DentTalk webinar leer je:

  • Hoe scanners technologisch in elkaar steken met bijbehorende voor- en nadelen;
  • De prothetische toepassingen die scanners bieden.


Docenten / Sprekers
Docent:
Dr. P.V. (Phillip) van Rijn studeerde in 2018 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verdiepte zich in zijn laatste studiejaar in de uitgebreide prothetiek aan de Universiteit Charité in Berlijn. Phillip is werkzaam aan het Centrum voor Tandheelkunde Mondzorgkunde in Groningen als docent in de werkgroep 3D-lab en als restauratief tandarts in opleiding. Tevens bekwaamt hij zich verder in 3D-technieken. Daarnaast werkt hij op verwijzing bij het Centrum Bijzondere Implantologie in Heerenveen en bij Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier in Rotterdam.

Moderator:
Dr. J.J.R. (James) Huddleston Slater, tandarts-gnatholoog, klinisch epidemioloog en hoofdredacteur van het NTVT.


Direct aanmeldenBekijk volledige cursus