Wat is een narcosebehandeling?narcosebehandelingen kunnen ervoor zorgen dat de normale behandeling zonder pijn verloopt

Een normale behandeling kan, door een plaatselijke verdoving, in het algemeen pijnvrij verlopen. Mensen met (extreme) angst voor de tandarts kunnen onder volledige narcose behandeld worden , waardoor u niets voelt en merkt van de behandeling. U kunt ook verdoofd worden met lachgas. Lachgas is geen algehele verdoving. Het werkt ontspannend en kan gecombineerd worden met een plaatselijke verdoving.

De behandeling

Anesthesie is aan strenge regels gebonden. Een anesthesioloog (anesthesist) is hierin gespecialiseerd. Vraag uw tandarts naar de werkwijze in zijn praktijk; in het algemeen wordt een volledige narcosebehandeling in gespecialiseerde centra aangeboden. Er zijn verschillende methodes. Een narcosebehandeling kan bijvoorbeeld overwogen worden bij het trekken van tanden en (verstands)kiezen, als u daar erg tegenop ziet.

Meer informatie over een narcosebehandeling

Ga naar www.allesoverhetgebit.nl voor uitgebreide informatie of lees verder onder disciplines bij Angstbegeleiding. Bij angst voor de tandarts kunt u uw huisarts raadplegen. Mogelijk kunt doorverwezen worden naar een Centrum voor Bijzonder Tandheelkunde. Ga naar www.cobijt.nl voor meer informatie over bijzondere tandheelkunde en een overzicht van alle centra in Nederland.

Zoek een tandarts      Zoek een tandarts-angstbegeleider