Wat is maxillofaciale prothetiek?tandarts maxillofaciale prothetiek behandelt aangeboren afwijkingen zoals een hazenlip

Een tandarts maxillofaciale prothetiek (tandarts MFP) is gespecialiseerd in de behandeling van aangeboren afwijkingen zoals een hazenlip (schisis), niet aangelegde tanden en kiezen (hypodontie) en de behandeling van verworven afwijkingen zoals trauma’s van het aangezicht en hoofd-hals-tumoren. Voor behandelingen wordt vaak samengewerkt met andere zorgverleners zoals kaakchirurgen, orthodontisten, mondhygiënisten, KNO-artsen, psychologen en fysiotherapeuten.

Differentiatie maxillofaciale prothetiek

Na de opleiding tot tandarts heeft de tandarts MFP een driejarige postdoctorale opleiding gevolgd voor tandarts MFP. Erkende tandartsen met deze specialisatie zijn aangesloten bij de NVGPT.

Register voor tandartsen MFP

Voor het behoud van hun erkenning volgen tandartsen MFP jaarlijks bij- en nascholing. Zij zijn opgenomen in het register voor gedifferentieerde tandartsen MFP, dat wordt beheerd door de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT)

Meer informatie

Bekijk de website van de vereniging voor tandartsen maxillofaciale prothetiek (NVGPT) voor meer informatie over dit onderwerp.

Zoek een tandarts maxillofaciale prothetiek