Wat is een tandheelkundig slaapgeneeskundige?tandheelkundig slaapgeneeskundige verhelpt snurk- en apneuklachten

De tandheelkundig slaapgeneeskundige, ook wel MRA-tandarts genoemd, is gespecialiseerd in snurk- en apneuklachten én de behandeling hiervan met een mandibulair repositie apparaat (MRA); een anti-snurkbeugel. Het apparaat houdt de onderkaak naar voren. De bovenste luchtweg wordt zo ruimer gemaakt, waardoor lucht makkelijker naar binnen kan en snurk- en apneuklachten verminderen. Voorafgaand aan de behandeling wordt een diagnose gemaakt door de neuroloog/KNO- of longarts. Als een MRA een geschikte behandeling kan zijn, wordt er verwezen naar een MRA-tandarts. Deze bepaalt aan de hand van de conditie van uw gebit, de omliggende weefsels en de manier waarop uw tanden en kiezen op elkaar staan of een behandeling met MRA mogelijk is. Een tandtechnicus maakt een MRA op maat.

Differentiatie tandheelkundige slaapgeneeskunde

Na de opleiding tot tandarts hebben de tandheelkundig slaapgeneeskundigen aantoonbaar ervaring opgedaan op het gebied van orale tandheelkundige slaapgeneeskunde. Erkende tandheelkundig slaapgeneeskundigen zijn aangesloten bij de NVTS.

Register tandheelkundig slaapgeneeskundigen

Voor het behoud van hun erkenning beschikt de tandheelkundige slaapgeneeskunde over aantoonbare werkervaring op het gebied van tandheelkundige slaapgeneeskunde. Zij zijn opgenomen in het register voor gedifferentieerde tandheelkundig slaapgeneeskundigen, dat wordt beheerd door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundig Slaapgeneeskunde (NVTS).

Meer informatie over tandheelkundige slaapgeneeskunde

Bekijk de website van de vereniging voor tandheelkundige slaapgeneeskunde (NVTS) voor meer informatie.

Zoek een tandheelkundig slaapgeneeskundige