Zoekt u een specifieke tandarts?disciplines van gespecialiseerde of gedifferentieerde tandarts

Een tandarts wordt ook wel algemeen practicus genoemd. Specialisten en gedifferentieerde tandartsen hebben na hun studie nog een extra tandheelkundige opleiding genoten. Het KRT bekijkt of een specialisatie/differentiatie van een tandarts erkend is. In het tandartsregister kunt u eenvoudig een erkende gedifferentieerde tandarts of specialist vinden.

Hoe controleert het KRT?

De specialisaties orthodontist en kaakchirurg zijn beschermende titels. Orthodontisten en kaakchirurgen zijn als zodanig opgenomen het BIG-register van de overheid. Differentiaties worden vermeld op basis van een opgave door de betreffende vereniging van gedifferentieerde tandartsen. Deze verenigingen controleren de vervolgopleiding van een tandarts en beheren de erkenning van een differentiatie, bijvoorbeeld de differentiatie ‘kindertandarts’.

Staat uw tandarts niet in het tandartsregister?

Een registratie in het tandartsregister is vrijwillig. Er zijn veel tandartsen die hun deskundigheidsbevorderende activiteiten liever niet centraal laten registreren, ook zij houden hun vak bij. In welke mate kunt u aan uw tandarts vragen. In het BIG-register kunt u zien of uw tandarts bevoegd is. Tandartsen zijn voldoende opgeleid om op alle gedifferentieerde gebieden zorg te verlenen.

Andere beroepen

In dit overzicht zijn ook de mondhygiënist, preventieassistent en tandprotheticus vermeld. Dit zijn geen tandartsen, maar zij werken wel vaak samen met tandartsen in een groepspraktijk. Voor deze beroepsgroepen zijn registers, die niet door het KRT worden bijgehouden. Voor het vinden van een behandelaar wordt u doorverwezen. Hoewel tandartsassistenten een hele belangrijke rol spelen in de tandartspraktijk, is er geen register voor tandartsassistenten.