Vragen over het opgeven van scholing

Scholing die niet door uw opleider is aangemeld bij het KRT, kunt u zelf opgeven. Log in op uw KRT-account en kies voor “toevoegen” in het menu. Bij elk type activiteit die u kunt opgeven, staat welke gegevens u nodig heeft. Op de pagina Individuele activiteiten leest u wat u allemaal kunt opgeven.

Vragen over de overgang naar de nieuwe registratienorm

Met ingang van 2021 is er een nieuwe Registratienorm: 120 uur deskundigheidsbevordering, verdeeld over vakinhoudelijke scholing, algemene scholing en reflectie. De norm versie 2012 vergt meer uren deskundigheidsbevordering: 180 uur. Het gebruik is om een nieuwe norm in te laten gaan na herregistratie. In dit geval kan dat vragen oproepen, bijvoorbeeld; waarom te ‘moeten’ herregistreren voor een hogere norm om daarna een lagere norm te krijgen? Daarom is besloten dat tandartsen hun huidige registratieperiode al onder de nieuwe norm kunnen voltooien. De keuze is aan u. Tandartsen die meer dan 180 punten hebben behaald en/of aan de norm versie 2012 hebben voldaan, worden daarin erkend met een bijzondere vermelding in het openbare kwaliteitsregister.

Vragen over visitatie

Onder norm versie 2012 is visitatie een vast onderdeel. Onder norm versie 2021 is gevisiteerd worden één van de drie vormen van reflectie. Als het voor u lastig of onmogelijk is om gevisiteerd te worden, kunt u ook aan de norm voor reflectie voldoen door tweemaal op te treden als visiteur. U kunt gebruik maken van erkende aanbieders van visitatiediensten of zelf samen met collega’s een visitatie organiseren. Alle informatie vindt u op de pagina Visitatie.

Vragen over patiëntenenquête

Onder norm versie 2012 is patiëntenenquête een vast onderdeel. Onder norm versie 2021 is patiëntenenquête één van de drie vormen van reflectie. Om aan het onderdeel reflectie te voldoen kunt u er ook voor kiezen om tweemaal een enquête te houden binnen uw registratieperiode. U kunt gebruik maken van erkende aanbieders van patiëntenenquêtes of zelf de ervaringen van patiënten meten en daarop reflecteren. Alle informatie vindt u op de pagina Patiëntenenquête.

Vragen over PE-online

Uw KRT-account is ondergebracht in PE-online registratiesoftware. Ondanks alle inspanningen om de software zo eenvoudig mogelijk te houden, kan het voorkomen dat iets niet direct duidelijk is. Als u er niet meteen uitkomt, kunt u de PE-online handleiding voor tandartsen downloaden.

Helpdesk

We helpen u graag met uw vragen over uw registratie en het opgeven van activiteiten. Wij zijn maandag t/m donderdag van 8.00 tot 16.00 uur bereikbaar. U kunt 24/7 een terugbelverzoek inspreken of mailen. Geef hiervoor uw naam, nummer en gewenst tijdstip door om gebeld te worden.

Stichting Kwaliteitsregister Tandartsen
Orteliuslaan 750
3528 BB  Utrecht
Tel. 085 – 004 65 33
bureau@krt.nu