29 April 2024

Vera wint KRT studentenreis Groningen

Vera is de winnaar van de KRT-studentenreis in Nijmegen! In dit bericht vertelt ze kort over haar ervaring met het winnen van de reis.
28 April 2024

Shadia wint KRT studentenreis Nijmegen

Shadia is de winnaar van de KRT-studentenreis in Nijmegen! Ze gebruikt de reis om er lekker tussenuit te gaan na haar afstuderen.
10 October 2023

Nieuwe penningmeester KRT

Annet Valentijn is per 1 oktober aangetreden als nieuwe penningmeester van het KRT-bestuur. De vacature voor penningmeester kwam vrij vanwege het promotieonderzoek van Eva Niermeijer.
21 September 2023

Op reis met het KRT

Laura, Eveline en Marlies hebben een reis gewonnen van het KRT naar respectievelijk Zuid-Afrika, Zweden en Brazilië. Zij gaan dit najaar een rondreis maken, stage lopen en backpacken. De reis hebben zij gewonnen in een loting onder KRT-geregistreerde studenten die drie of meer cursussen aan hun portfolio hebben toegevoegd.
15 September 2023

Nieuwe criteria bij- en nascholing per 1 oktober

Op 1 oktober treedt het nieuwe scholingsreglement van het KRT in werking. U kunt deze downloaden op de website. In dit bericht informeren we u over de voornaamste wijzigingen.
6 September 2023

Onderzoek naar deskundigheidsbevordering tandartsen

Het KRT gaat meer doen met de data die we beheren over bij- en nascholing door tandartsen. De kennis die dat oplevert willen we teruggeven aan de sector. Dat vereist onderzoek waarvoor het KRT een promovendus heeft aangetrokken: Eva Niermeijer start in september aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) als (buiten)promovendus om de deskundigheidsbevordering in de mondzorg op wetenschappelijk niveau te gaan onderzoeken. In haar promotietraject wordt zij begeleid door Prof. dr. J.J.M. (Josef) Bruers. 
20 July 2023

Penningmeester gezocht

Wilt u een bijdrage leveren aan de professionalisering van de tandheelkunde? Heeft u affiniteit met deskundigheidsbevordering en bent u financieel goed onderlegd? Dan nodigen we u graag uit om uw belangstelling kenbaar te maken voor onze vacature penningmeester in het bestuur van het KRT.
25 May 2023

Geef uw interesse op voor deelgebieden!

Vanaf heden ontvangt u niet meer automatisch elke maand een mail met al het cursusaanbod. U kunt in uw account aangeven welke deelgebieden van de tandheelkunde uw interesse hebben. Daaronder kunt u opgeven of u op uw interessegebieden maandelijks een mail met cursusaanbod wilt ontvangen. 40% van de tandartsen heeft dit al gedaan. U nog niet? Log direct in om niets te missen!
21 June 2022

KRT-herregistratie hervat vanaf 31 dec.

Na een periode van 2 jaar waarin mogelijkheden voor het volgen van deskundigheidsbevorderende activiteiten beperkter waren, worden de KRT-herregistraties hervat per 31 december van dit jaar.
5 February 2022

Drie tandartsen winnen € 500,- voor een cursus

Vorige maand ontvingen circa 5.000 geregistreerde tandartsen per post een handzame cursuskalender. Onder de inzenders heeft het KRT driemaal € 500,- verloot om te besteden aan de cursus. En de winnaars zijn…
26 November 2021

Ik geloof echt in een leven lang leren

Tijdens mijn bachelor en master Tandheelkunde in Groningen werd ik in mijn keuze bevestigd. In commissies van de studievereniging T.M.F.V. Archigenes deelde ik met studiegenoten de liefde voor het vak. Ik heb altijd de verdieping gezocht op cursussen en congressen. Al voor mijn afstuderen had ik er zo’n twintig bezocht, in binnen- en buitenland. Dat blijf ik doen. Ik geloof echt in een leven lang leren.
12 April 2021

Commissieleden gezocht

Wilt u een bijdrage leven aan de professionalisering van de tandheelkunde en bent u enkele avonden per jaar beschikbaar? Het KRT is op zoek naar nieuwe commissieleden die het stokje over willen nemen van collega’s die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan het succes van het register.
17 February 2021

Tandartsen winnen cursus

Drie tandartsen winnen 500,- voor een cursus. Bij de start van dit jaar hebben alle geregistreerde tandartsen per post een handzame agenda ontvangen met een kleine selectie uit het totale cursusaanbod voor tandartsen dat gepubliceerd wordt in de KRT- scholingsagenda. Tandartsen werden daarbij uitgenodigd om te vertellen welke cursus zij in 2021 graag willen volgen. Om bij- en nascholing te stimuleren, heeft het KRT drie cadeaubonnen verloot.
9 December 2020

Nieuwe KRT registratienorm versie 2021

Op 1 januari 2021 introduceert het KRT een nieuwe registratienorm voor al haar deelnemers. Een registratienorm die past in het tijdsgewricht en de manier waarop de professie vorm wil geven aan deskundigheidsbevordering. Het KRT wil anticiperen op de te verwachten normstelling door de overheid in de Wet Big II. Genoeg redenen om een nieuwe registratienorm te introduceren die recht doet aan de wensen en eisen van nu. U wilt daar natuurlijk meer over weten, lees verder voor alle informatie.
1 October 2020

De wereld is mijn leerschool

Als kind van een Italiaanse tandartsfamilie, met haar Spaanse diploma en haar werk in een Nederlandse praktijk heeft Giorgia Andrisani een internationale blik op het tandartsvak. Een blik die haar steeds nieuwsgierig houdt. Ze vertelt waarom ze inmiddels meer dan driehonderd aan uur bij- en nascholing op de teller heeft staan.
19 August 2020

“Wen er maar alvast aan”

Welke coronamaatregelen er ook gelden, het bijhouden van bij- en nascholing blijft belangrijk. Dat stelt Nelleke Menzel-de Groot, voorzitter van het KRT. We komen weer langzaam uit de intelligente lockdown en ooit is deze pandemie voorbij. Wie ondertussen online of live aan zijn of haar deskundigheid heeft gewerkt , komt sterker uit de crisis. Zeker omdat de Wet BIG II vroeg of laat wordt ingevoerd. Vooral jonge tandartsen weten nu al zeker dat ze met wettelijk verplichte bij- en nascholing te maken krijgen.
18 August 2020

“Richt je steeds op één ding”

Ruim een jaar geleden was Nikki Boerstal uit Nijmegen de 5.000e tandarts die zich bij de Stichting Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registreerde. Ze kijkt terug op haar eerste twee jaar in het tandartsvak na haar afstuderen, waarbij vlieguren maken, van collega’s leren en bij- en nascholing volgen belangrijk waren.
12 February 2020

“Van mij mag het morgen verplicht worden”

Het bestieren van een solopraktijk is voor Dolf van Baaren een bewuste keuze. Hij kent al zijn patiënten persoonlijk en kijkt graag verder dan hun rij tanden en kiezen. Een vertrouwensrelatie opbouwen vindt hij een belangrijke voorwaarde. Het blijft Van Baaren verbazen dat tandartsen ingrijpende behandelingen mogen uitvoeren zonder aantoonbare deskundigheidsbevordering. Hij vertelt over het werkplezier in zijn praktijk en de rol die hij nu en in de toekomst ziet voor bij- en nascholing.
5 January 2020

“Er blijft nog zo veel te leren”

In zijn loopbaan die leidde naar 14 tandartspraktijken met 140 medewerkers, deed Harrie Op de Laak een schat aan kennis op. In de praktijk en met bij- en nascholing daarbuiten. Nu is Op de Laak vooral bezig met het overdragen van die kennis, zodat een nieuwe generatie tandartsen is uitgerust voor de vier grote uitdagingen die hij voor de tandheelkunde ziet. Met een hoofdrol voor ouderen en jongeren.
1 January 2020

Scholingsaanbod voor tandartsen

De KRT-scholingsagenda geeft een overzicht van het aanbod van alle tandheelkundige bij- en nascholing. U heeft vast al opgemerkt dat wij u via uw Twitter- en LinkedIn op de hoogte houden van het laatste scholingsaanbod. Maar wist u ook dat er een KRT-app is en dat geregistreerde tandartsen elke 1e dag van de maand een overzicht van alle nieuwe cursussen in de mail krijgen?
17 October 2019

“Het liefst deed ik ze alle elf”

Als tandheelkunde ingewikkeld wordt en interdisciplinair, leeft Khee Hian Phoa op. Na 36 jaar in het tandartsvak en twee differentiaties is hij nog altijd niet uitgeleerd. Hij is Tandarts-MFP en Restauratief Tandarts, heeft een praktijk in Rotterdam, is parttime verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum, erelid van de NVVRT en voorzitter van de Specialist Committee van de European Prosthodontic Association. Phoa vertelt wat zijn leergierigheid hem brengt en hoe belangrijk bij- en nascholing is.
1 January 2019

Patiëntenenquête criteria geactualiseerd

De patiëntenenquête heeft tot doel om te leren van patiëntervaringen. Vorig jaar heeft het KRT de criteria voor de meetmethode geëvalueerd en nieuwe criteria opgesteld. Die nieuwe criteria maken per 1 januari 2019 het inventariseren en meten van patiëntervaringen makkelijker. Om dit te benadrukken zijn de criteria ook zo genoemd.
5 October 2018

Handige KRT-app voor bij- en nascholing

Dat deskundigheidsbevordering steeds belangrijker gaat worden, weet u. Daarom is dit een goed moment om de app KRT-app te installeren op uw smartphone of tablet. Dan heeft u altijd en overal het actuele scholingsaanbod, uw digitale KRT-pas en uw persoonlijke portfolio onder de knop.
15 June 2018

Bescherming van uw privacy

Met de Europese wet GDPR is een goede stap gezet om uw privacy beter te beschermen. Zoals u ongetwijfeld weet, geldt daarom in Nederland sinds eind mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Tandartspraktijken hebben hier allemaal mee te maken en ook het KRT. Het KRT heeft de afgelopen tijd haar activiteiten kritisch tegen het licht gehouden om te bezien of wij voldoen aan de AVG. Dat heeft geleid tot een aantal aanpassingen waar we u graag over willen informeren.
1 May 2018

Visitatie criteria geactualiseerd

Het afgelopen jaar hebben we veel tijd besteed aan het evalueren van de criteria voor visitatie. Er zijn gesprekken gevoerd met alle partijen die zich bezighouden met visitatie en we hebben goed geluisterd naar de inbreng van tandartsen. Er bleek behoefte te zijn aan actualisatie van de onderwerpen en er was behoefte aan het toegankelijker maken van de visitatie voor tandartsen op individueel niveau, zodat iedereen ongeacht de werksituatie (ZZP’er, loondienst of eigenaar) gevisiteerd kan worden.