Zoekt u een goede tandarts?

Er zijn 4763 geregistreerde tandartsen

Bij het KRT vind je een tandarts die zijn vak bijhoudt.

Kwaliteitregister Tandartsen

Het KRT registreert hoe tandartsen hun bekwaamheden actueel houden. Alle tandartsen in het kwaliteitsregister hebben een geldige BIG-registratie om hun beroep uit te oefenen, werken volgens praktijkrichtlijnen en spreken Nederlands. Het KRT kent drie niveaus:

Basis account: De tandarts houdt online een portfolio bij en stelt zich toetsbaar op. Deze tandartsen zijn alleen met naam vermeld.

KRT registratie: De tandarts met een online portfolio volgt gemiddeld 24 uur of meer bij- en nascholing per jaar om zijn vak bij te houden.

KRT+ registratie: De tandarts met een online portfolio heeft in de afgelopen vijf jaar meer dan 180 uur bij- en nascholing gevolgd om zijn vak bij te houden.

Zoek je een specialist?

De orthodontist en de kaakchirurg zijn wettelijk erkende specialisaties. De parodontoloog, endodontoloog, implantoloog en kindertandarts zijn bekende voorbeelden van differentiaties in de tandheelkunde. 

Tandartsen die zich toeleggen op een bepaalde discipline, zoals bijvoorbeeld endodontologie, implantologie, kindertandheelkunde, angstbegeleiding geriatrie of restauratieve tandheelkunde noemen we gedifferentieerde tandartsen. Elke tandarts die zich heeft toegelegd op een bepaald deelgebied in de tandheelkunde, mag zichzelf gedifferentieerd noemen. Elke differentiatie binnen de tandheelkunde kent een vereniging die kwaliteitseisen stelt aan tandartsen die bij hen zijn aangesloten. In dat geval spreken we van een erkende differentiatie.

Het KRT maakt het makkelijk om gedifferentieerde tandartsen te vinden. Daarbij maken we onderscheid tussen een differentiatie volgens eigen opgave en een erkende differentiatie.

Via de button hieronder vind je een beschrijving van alle disciplines met vermelding van de eisen die verenigingen aan een erkenning stellen, zodat je de juiste tandarts kunt vinden. Omdat in tandartspraktijken steeds vaker een mondhygiënist, preventieassistent of tandprotheticus werkt, vind je ook van hen een korte beschrijving.

Lees meer

Zoeken op behandeling

Voor een gaatje en kiespijn ga je naar de tandarts. Maar wie kan jou het beste helpen als je witte tanden, een beugel, een implantaat, een kunstgebit of facings wilt?

Kun je terecht bij een tandtechnicus voor een kunstgebit? Kan elke tandarts een complexe wortelkanaalbehandeling uitvoeren? Of je tanden bleken? Ga je voor advies over gezond tandvlees naar een parodontoloog of een mondhygiënist? We hebben een aantal bijzondere behandelingen voor je uitgelicht. Zo zie je wat zo’n behandeling inhoudt én bij welke tandarts je daarvoor terecht kunt.

Lees meer

Kies voor kwaliteit

Tandarts is een beschermde titel, daarom heeft de tandarts een BIG-registratie en controleert de overheid of tandartsen bevoegd zijn om te praktiseren. Inschrijving bij KRT is vrijwillig en vormt een verlengstuk op de BIG-registratie om zichtbaar te maken welke tandartsen hun bekwaamheden actueel houden.

Tandartsen die bij het KRT een online portfolio hebben, stellen zich toetsbaar op. Het KRT monitort hoeveel én welke bij- en nascholingen tandartsen volgen om hun bekwaamheid actueel te houden. Op de disciplines waarin tandartsen werkzaam zijn worden zij gestimuleerd om hun vakkennis op peil te houden.

Tandartsen die zich committeren aan de registratienormen mogen het KRT-logo voeren, ook wordt het praktijkadres vermeld. Als alle tandartsen in een praktijk een KRT of KRT+ registratie hebben, kan ook de praktijk het KRT-logo voeren.

Lees meer

Heb je een klacht?

In de eed die de tandarts heeft afgelegd, belooft hij of zij onder meer om de geneeskunst zo goed mogelijk te beoefenen en het belang van de patiënt voorop te stellen. Als je ergens ontevreden over bent of een klacht hebt, bespreek dit dan altijd eerst met je tandarts.

Als je je na een gesprek met je tandarts onvoldoende gehoord voelt, dan kun je gebruik maken van de klachtenregeling die de tandarts heeft. Iedere tandarts heeft een klachtenfunctionaris bij wie je jouw verhaal kunt doen. De klachtenfunctionaris kan je adviseren en bemiddelen. Of zo nodig doorverwijzen naar de Geschilleninstantie Mondzorg of het Tuchtcollege.

De meeste tandartsen zijn aangesloten bij de klachtenregeling van de beroepsvereniging van tandartsen: het KNMT. Op hun website vind je alle informatie over de hulp die zij bieden. Via het klachtenformulier kun je jouw zaak aanmelden. Het KRT behandelt zelf geen klachten over tandartsen.

Lees meer