Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Intercollegiaal overleg

Deskundigheidsbevordering door intercollegiaal overleg

Intercollegiaal overleg, afgekort ICO, is een belangrijke vorm van de deskundigheidsbevordering. Praktijkoverstijgend kennis en ervaringen delen met collega’s is leerzaam en leuk. ICO is een beproefde vorm van professionalisering: het verruimt je blik en vergroot je kennis.

Tandartsen kunnen zelf een ICO-groep samenstellen of zich aansluiten bij een IQual groep van de KNMT. Vorm je zelf met collega’s uit verschillende praktijken in jouw regio een groep, dan kan de facilitator van de groep (de organisator) bij het KRT gratis een account aanmaken om de bijeenkomsten op te geven voor KRT-punten.

iQual

IQual is een door de KNMT gefaciliteerde vorm van intercollegiaal overleg. De KNMT stelt hiervoor studiepakketten en hulpmiddelen beschikbaar. Voor IQual groepen treedt de KNMT op als facilitator. Zij geven jouw deelname door aan het KRT. Voor een IQual groep hoef je dus zelf geen facilitator-account aan te maken bij het KRT. Meer informatie vind je op de website van het KNMT.

Je eigen ICO-groep

Ben je met een groep van vijf tandartsen uit twee of meer verschillende praktijken, dan kun je zelf een ICO-groep vormen. Dat kunnen ook tandartsen uit drie of meer verschillende vestigingen zijn binnen één keten zijn. Eén persoon in de groep wordt het eerste aanspreekpunt: de facilitator. Die beheert het KRT facilitator-account waarmee iedere deelnemer KRT-punten krijgt.