Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Erkende stagebegeleiding

Studenten tandheelkunde praktijkbegeleiding bieden, is leren door te doceren.

De drie universiteiten voor tandheelkunde – ACTA, Radboud UMC en Rijksuniversiteit Groningen –  hebben een programma voor stagebegeleiding. Als stagebegeleider in een door de universiteit geaccrediteerde opleidingspraktijk ervaar je dat het begeleiden van studenten op verschillende momenten heel leerzaam is.

De accreditatie van de tandheelkundige faculteit zorgt ervoor dat je als stagebegeleider reflecteert op je eigen handelen. Je leert door de student ruimte te geven om het in de opleiding geleerde te spiegelen aan de praktijk én door het voeren van begeleidingsgesprekken.

Kijk voor meer informatie op de website van de universiteit:

ACTA

Radboud UMC

Rijksuniversiteit Groningen

KRT-punten

Met erkende stagebegeleiding ontvang je 1 KRT-punt per 8 uur stagebegeleiding. De universiteit verzorgt de opgave hiervan aan het KRT. Het is niet mogelijk om erkende stagebegeleiding zelf in te voeren als activiteit.

Andere stagebegeleiding in de mondzorg

Het KRT kent ook een algemene vorm van stagebegeleiding mondzorg. Dit betreft stagebegeleiding aan studenten mondhygiëne en assistenten. Of een vorm van niet-erkende stagebegeleiding aan studenten tandheelkunde. Dit kun je wel zelf opgeven als activiteit. Voor algemene stagebegeleiding in de mondzorg ontvang je 1 KRT-punt per 20 uur stagebegeleiding.