Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Handleiding Tandarts

Met een online portfolio bouw je gedurende je loopbaan een gewaarmerkt overzicht op van gevalideerde bij- en nascholing en blijf je gestimuleerd om in je deskundigheid te investeren. Het KRT maakt een leven lang leren zo makkelijk mogelijk.

Klik op een van onderstaande onderwerpen om snel naar de voor jou relevante pagina te springen.

Cursus reviewen

Bij elke cursus in de KRT scholingsagenda  staan 1 tot 5 sterren. Soms staan er ook opmerkingen bij. Zo weet je dat anderen de cursus aanbevelen. Help je mee om bij- en nascholing van een waardering te voorzien?

Een waardering geven kost je hooguit een halve minuut. Als je een cursus uit de scholingsagenda hebt gevolgd, dan ontvang je per e-mail een uitnodiging om een waardering toe te kennen. Via de link in de mail kom je direct in het juiste scherm. Nadat je inlogt kun je onder “Dossier” bij “Evaluaties” een overzicht vinden van alle waarderingen die je aan een cursus hebt gegeven en nog kunt geven.

Op vijf duidelijke onderdelen kun je aan een cursus 1 tot 5 sterren geven. Er is ook ruimte om je waardering toe te lichten.  

Waarom een online portfolio?

Een portfolio bij het KRT is de ideale manier om overzicht te houden van gevolgde bij- en nascholing. Omdat vrijwel alle cursusaanbieders zijn aangesloten, vult je portfolio zich automatisch. Je hebt er geen omkijken naar.

PE-online

Voor de registratie van bij- en nascholing maakt het KRT gebruik van de software PE-online. Dat is een standaard applicatie voor professionals, cursusaanbieders en kwaliteitsregisters om eenvoudig en efficiënt het proces van Permanente Educatie te beheren. PE-online wordt veel gebruikt in de zorgsector, onder meer door huisartsen en medisch specialisten.

Hoe werkt het?

Je deelname aan het KRT begint met het aanvragen van een online portfolio. Geef aan of je een Basis account wilt of een KRT-registratie. Een Basis account biedt een online portfolio zonder verdere verplichtingen. Je geniet direct van het gemak dat de bij- en nascholing die je volgt automatisch verschijnt in je online portfolio. Kies je voor een KRT-registratie, dan sluit je aan bij de normering voor deskundigheidsbevordering. Bij het aanvragen van een online portfolio bekijkt het KRT onder meer of je een ongeclausuleerde BIG-registratie hebt als tandarts. Na toelating krijg je een vermelding in het openbare Kwaliteitsregister Tandartsen op www.tandartsregister.nl. Tijdens je registratieperiode voegen opleiders de door jou gevolgde cursussen automatisch toe aan je portfolio, in de juiste categorie. Activiteiten die je ergens anders onderneemt of cursussen die je in het buitenland volgt, kun je zelf toevoegen. Aan het einde van je registratieperiode bekijkt het KRT of je vermelding in het openbare register in aanmerking komt voor verleniging. De actuele registratienormen kun je nalezen op de website. Als je de registratie van je bij- en nascholing wilt beëindigen, dan kun je jouw account opzeggen. Dat kan voor het einde van ieder kalenderjaar en staat los van je registratieperiode of het behalen van de norm.