Tandarts
Search
Close this search box.

Slaapapneu

Wat is slaapapneu?

Als tijdens je slaap je adem steeds even stopt door vernauwing van je bovenste luchtweg, dan kan er sprake zijn van slaapapneu. Slaapapneu verstoort je slaap en kan gepaard gaan met snurkgeluiden. Snurken ontstaat door het trillen van weke delen in je mond of keelholte.

De behandeling

Je huisarts kan je met apneuklachten doorverwijzen naar een neuroloog of naar een KNO- of longarts. Na een slaaponderzoek en eventueel aanvullende onderzoeken stelt de specialist een diagnose vast en doet die een voorstel voor behandeling. Is een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat, ook wel anti-snurkbeugel genoemd) het advies, dan krijg je een doorverwijzing naar een MRA-tandarts. Die heeft zich gespecialiseerd in tandheelkundige slaapgeneeskunde en bekijkt of behandeling met een MRA mogelijk is. De MRA-tandarts doet dat aan de hand van de conditie van je gebit, de omliggende weefsels en de manier waarop je tanden en kiezen op elkaar staan. Is een MRA inderdaad de oplossing, dan maakt een tandtechnicus die vervolgens voor je op maat.

Meer informatie

Ga naar www.allesoverhetgebit.nl voor uitgebreide informatie of lees verder onder disciplines bij Tandheelkundig Slaapgeneeskundige.

Behandelingen overzicht