Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Governancecode

Het Kwaliteitsregister Tandartsen hecht waarde aan goed bestuur. Personen die binnen een vaste structuur een relatie hebben met het KRT worden geacht om de Governancecode in acht te nemen. Op de momenten dat dit door omstandigheden onmogelijk is worden zij geacht het bestuur daarvan in kennis te stellen. Deze code fungeert als handvat voor een dialoog.

Waarde creatie

1. Mensen in de organisatie tonen zich bewust van de maatschappelijke doelstelling van de stichting die in dienst staat van de beroepsgroep en de samenleving.

Integer en rolbewust

2. Mensen in de organisatie handelen integer, zij gaan op een transparante en zorgvuldige wijze om met belangen en vermijden belangenverstrengeling.


3. Mensen in de organisatie zijn zich bewust van hun eigen rol en die van anderen, zij kennen hun verantwoordelijkheden & bevoegdheden en handelen daarnaar.

Zorgvuldig bestuur

4. Mensen in het bestuur, raad van advies, commissie en werkgroep zijn autonoom in hun denken en handelen onafhankelijk.


5. Bestuursleden en directie tonen zich verantwoordelijk voor het goed functioneren en de stabiliteit van organisatie, zij gaan zorgvuldig en verantwoord om met de mensen en de middelen van de organisatie.