Tijdens deze cursus leert u wat er tot nu toe bekend is over de invloed van voeding op de mondgezondheid en hoe dit te gebruiken in de praktijk. Na de cursus kunt u en weet u:
MODULE I
Voeding en ziekte en de invloed op de mondgezondheid, inleiding:
* Inleiding in de voedingsleer
* Voeding, ziekte en mondgezondheid
* De de directe en indirecte invloed van voedingsmiddelen, voedingsstoffen (macro-en micronutriënten) op de mondgezondheid
MODULE II
De rol van voeding bij de preventie en behandeling van:
* Monddroogte
* Cariës
* Gebitsslijtage
* Voedingsadvies in de praktijk
MODULE III
De invloed van leefstijlziekten en de rol van voeding bij de preventie en behandeling van:
* Parodontitis en gingivitis
* Aften
* Mondbranden
* Glossitis
* Cheilitis angularis
* Koortslip
MODULE IV
Voedingsadvies in overleg met andere disciplines?De rol van voeding bij de preventie en behandeling van:
* Hoofd-halskanker
* Kauwproblemen
* Slikproblemen en slikangst
* Smaak-en reukstoornissen
* Mondproblemen
* Multidisciplinair samenwerken