Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beschrijving cursus

do 14
nov '24
1
KNMT Academy - Ergonomie in de praktijk
€145
|
Utrecht
|
KNMT
3.0 uur / punten
Algemeen
KNMT
Deze cursus wordt ook gegeven:
wo 12 juni 2024
do 14 november 2024
Praktijkorganisatie
Kennis en wetenschap|Organisatie

Inhoud cursus

Ervaar je grote vermoeidheid of spanning na een lange werkdag? Heb je klachten, pijn of ongemak die jouw werkplezier beïnvloeden? Vraag je je wel eens af hoe de komende 10 jaar eruit zien als dit aanhoudt? Fysieke klachten komen veelvuldig voor bij mondzorgverleners. 65% van de tandartsen heeft arbeidsgerelateerde klachten en het is de voornaamste reden om vervroegd te stoppen met werken.

Vaak worden fysieke klachten en ongemakken geaccepteerd - het hoort erbij. Gelukkig is dat niet waar, gezond en comfortabel werken kan je leren. Amber Denekamp is gespecialiseerd in dentale ergonomie. Ze geeft praktisch advies over een gezonde en dynamische werkhouding, de invloed van de plaatsing van de patiënt, het hanteren van de instrumenten en four handed dentistry.

Je ervaart zelf wat het effect van een gespannen houding is, en waarom dit van invloed is op je prestatie en welzijn. We oefenen tijdens de workshop met het hanteren van handinstrumenten, en bespreken de meest voorkomende obstakels. Tijdens deze workshop zit je dus niet stil! We gaan ervaren, doen en bespreken, zodat je de tips en adviezen de volgende dag meteen in de praktijk kan brengen.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor tandartsen die op een praktische manier willen leren hoe ze klachtenvrij en comfortabel kunnen werken. Want comfortabel werken leidt tot minder verzuim, een hogere productiviteit en minder vermoeidheid.

Docenten/sprekers

Amber Denekamp

Programma

19.00 - 22.00 uur Cursus