Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beschrijving cursus

Aanbieder logo
2
TMS-THK-CBCT update (bij- en nascholing cursus CBCT voor tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten)
|
e-learning
|
PAOT Radboudumc Nijmegen
3.0 uur / punten
Algemeen
PAOT Radboudumc Nijmegen
Deze cursus wordt ook gegeven:
Radiologie TMS basis| Radiologie TMS CBCT
Vakinhoudelijk handelen|Kennis en wetenschap

Indien u 5 jaar of langer geleden met succes uw diploma Stralingshygiëne  voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT, heeft gehaald dan wordt het tijd voor een interessante en verplichte update. Wij bieden u in een middagsessie een overzicht van alle relevante ontwikkelingen met betrekking tot CBCT. 

Zo zijn er veranderingen in wet- en regelgeving, die zowel voor toezichthouders als opdrachtgevers belangrijk zijn. Door toepassing van steeds kleinere field of views kan de dosis substantieel worden gereduceerd waardoor het toepassingsgebied en de indicaties van CBCT-scans in dagelijkse tandheelkunde is uitgebreid. De kleine field of views maken het mogelijk binnen het voor de tandarts ‘vertrouwde’ werkveld te blijven. Heden ten dage zien we daardoor toepassingen in elk subgebied van de tandheelkunde, de ontwikkelingen hierin gaan door nieuwe software razendsnel. Deze update geeft u een hernieuwde kijk op de inspirerende toepassingen en een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.

U ontvangt een certificaat. Na afloop van deze cursus voldoet u aan de eisen m.b.t. nascholing. 

Zelfstudie:
Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet vooraf de kennis van Stralingshygiëne  voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT zijn bestudeerd en moet u in het bezit zijn van het certificaat Stralingshygiëne  voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT. U wordt verzocht om na inschrijving een kopie van dit certificaat te mailen naar het PAOT bureau. 

Docenten/sprekers

Programma

8 uur studiebelasting

Beoordelingen

2
De docenten van het Radboud gaven duidelijke een gedegen en wetenschappelijke onderbouwde opfrissing. Met de nodige humor werd de boodschap serieus gebracht en waren de online seminars goed te volgen. Vooral ook erg fijn dat dit allemaal online mogelijk was.
online verbinding was slecht, veel info verloren