Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beschrijving cursus

wo 1
jan '00
116
NTVT Kennistoetsen - jaargang 2023 - hoofdnascholing
€210
|
e-learning
|
Prelum Uitgevers
33.0 uur / punten
Vakinhoudelijk
Prelum Uitgevers
Deze cursus wordt ook gegeven:
wo 1 januari 3000
Kaakchirurgie en mondziekten| Medisch algemeen| Mondhygiëne| Preventie| Tandheelkunde algemeen
Kennis en wetenschap

Het NTVT is onafhankelijk, onderzoekend en onderscheidend. Het biedt de wetenschappelijke basis en vakinhoudelijke nascholing voor het optimaal en evidence based werken als tandarts of mondhygiënist. De meest recente wetenschappelijke inzichten worden door artikelen, DentTalk webinars, e-learnings en podcasts geduid en vertaald naar de dagelijkse praktijk. Daarmee is het NTVT een onmisbare informatiebron voor elke tandarts of mondhygiënist. De betrouwbaarheid wordt gerealiseerd door een systeem van peer review zoals dat ook wordt toegepast bij internationaal wetenschappelijke tijdschriften zoals Science en Nature. Het NTVT is geaccrediteerd met het Q-Keurmerk.

Het NTVT is een platform (zowel digitaal als via het tijdschrift) met wetenschappelijk betrouwbare en relevante informatie. De NTVT Academy biedt individuele nascholing, waarbij de opgedane kennis (van papier of online artikelen) wordt getoetst aan de hand van online kennistoetsen. Per editie (11 per jaar) is een aantal kennistoetsartikelen opgenomen. Op de website worden de toetsen met meerkeuzevragen – na inloggen – gemaakt door een individuele abonnee of cursist.

Docenten/sprekers

Programma

Het NTVT verschijnt 11 keer per jaar en behandelt onderwerpen in de volle breedte van de tandheelkunde, waarbij nieuwe wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar de dagelijkse praktijk. Het doorlopen van een tijdschrifteditie c.q. de kennistoetsartikelen en het maken van de bijbehorende kennistoets vormt een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur per editie.

Beoordelingen

116
beetje ingewikkelde stof maar wel goed dat er extra aandacht voor komt
Ik vind de onderwerpen goed en nuttig voor de praktijk, maar de inhoud van de artikelen tegen vallen. Veel onnodige, informatie die alleen een wetenschapper op dat gebied leuk vindt om te lezen denk ik. Weinig toegepast op de praktijk. Wat mij betreft niet praktisch, er wordt teveel ingegaan op details, cijfertjes en wetenschappelijke processen
Onderwerp is zeer toepasbaar en actueel. Artikelen zelf vind ik soms niet te lezen. Gaat te diep in op celniveau en werkingsmechanisme. Wat mij betreft leuk om te lezen voor een wetenschapper op dat gebied, maar mi totaal oninteressant voor een algemeen practicus. Liever meer casussen en differentiaaldiagnosen.
Voor de toepassing in de praktijk zouden er misschien wat vaker een soort overzichten gemaakt kunnen worden.
de toets was weer een Nederlandse taal toets
Weer pietluttige detail vragen bij de toets.
Kennistoets was weer een ouderwetse taaltoets !
De vragen soms over 'n klein detail
Vraag 10 klopt het juiste antwoord niet, leeftijd 39 staat in de tekst, geen 30.