Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beschrijving cursus

wo 1
jan '00
55
NTVT Kennistoetsen - jaargang 2024 - hoofdnascholing
€210
|
e-learning
|
Prelum Uitgevers
33.0 uur / punten
Vakinhoudelijk
Prelum Uitgevers
Deze cursus wordt ook gegeven:
wo 1 januari 3000
Kaakchirurgie en mondziekten| Medisch algemeen| Mondhygiëne| Preventie| Tandheelkunde algemeen
Kennis en wetenschap

Het NTVT is onafhankelijk, onderzoekend en onderscheidend. Het biedt de wetenschappelijke basis en vakinhoudelijke nascholing voor het optimaal en evidence based werken als tandarts of mondhygiënist. De meest recente wetenschappelijke inzichten worden door artikelen, DentTalk webinars, e-learnings en podcasts geduid en vertaald naar de dagelijkse praktijk. Daarmee is het NTVT een onmisbare informatiebron voor elke tandarts of mondhygiënist. De betrouwbaarheid wordt gerealiseerd door een systeem van peer review zoals dat ook wordt toegepast bij internationaal wetenschappelijke tijdschriften zoals Science en Nature. Het NTVT is geaccrediteerd met het Q-Keurmerk.

Het NTVT is een platform (zowel digitaal als via het tijdschrift) met wetenschappelijk betrouwbare en relevante informatie. De NTVT Academy biedt individuele nascholing, waarbij de opgedane kennis (van papier of online artikelen) wordt getoetst aan de hand van online kennistoetsen. Per editie (11 per jaar) is een aantal kennistoetsartikelen opgenomen. Op de website worden de toetsen met meerkeuzevragen – na inloggen – gemaakt door een individuele abonnee of cursist.

Docenten/sprekers

Programma

Het NTVT verschijnt 11 keer per jaar en behandelt onderwerpen in de volle breedte van de tandheelkunde, waarbij nieuwe wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar de dagelijkse praktijk. Het doorlopen van een tijdschrifteditie c.q. de kennistoetsartikelen en het maken van de bijbehorende kennistoets vormt een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur per editie.

Beoordelingen

55
Droge, niet goed toepasbare onderwerpen dit keer
De vragen waren af en toe meer begrijpend lezen dan tandheelkundig inhoudelijk
Artikelen sloten niet goed aan op de praktijk
Het was weer eens een Nederlandse taal toets
Voor tandartsen in de gehandicapten zorg. Leuk ter kennisgeving voor algemeen practici,maar bij 500 gevallen op 17 miljoen inwoners. Kom je in de algemene praktijk nagenoeg niet tegen en mocht je er een in de stoel krijgen, zul je deze kennis moeten opzoeken.
zeer drempelverlagend al die online toepassingen!