De leergang implantologie is al jaren een succes en heeft onlangs een upgrade gekregen in het programma. Zo blijven we altijd up to date en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Wat gaan we doen?
Gedurende 10 lesdagen, waarvan 6 dagen theorie en 4 dagen praktijk, nemen we je mee in de wereld van implantologie waarbij je zelf ook 3 patiënten gaat implanteren. Gedurende deze leergang zullen veel onderwerpen de revue passeren en komen verschillende specialisten hun kennis met je delen.
Zo gaat een kaakchirurg je alles vertellen over anatomie voor orale chirurgie, gaan we het hebben over diagnostiek en radiologie (door gastspreker Kostas Syriopoulos), indicatiestelling, behandelplanning maar ook de verschillende implantaattypen, flap design, hechten én botopbouw & botsubstituten (door gastspreker Mardi)
Hoofddocent Thibaut de Jong zal je alles vertellen over de intakes en verder zal ook het implanteren in de dentate en dentate kaak, suprastructuren uitneembaar en vast (door gastspreker Jan Willem Vaartjes) én natuurlijk het implanteren zelf aan bod komen.
Een complete opleiding dus, waarbij we altijd zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Voor het volledige programma kun je hier een kijkje nemen.
Samen met de patiënt ben je op grond van zijn/haar zorgvraag aan het einde van de opleiding in staat om verantwoorde keuzes te maken uit de verschillende behandelopties. Het is mogelijk om met je eigen implantaatmerk te werken.
De opleiding is inclusief een parallel opleidingsprogramma voor één van jouw assistenten!
Aan het eind van deze leergang is de cursist in staat om:
de patiënt voor te lichten en het behandelplan te bespreken;
indicatie en contra-indicatie gebieden te herkennen (medische anamnese, röntgenonderzoek, sociale anamnese);
op de hoogte te zijn van de hedendaagse technieken, receptuur, apparaten, materialen en instrumentarium;
vaardigheden om onder begeleiding, eigen patiënten te implanteren bij een edentate kaak en bij een solo implantaat regio element 36 of 46;
administratie op te volgen (protocollen schrijven, begrotingen op te stellen, aanvragen te versturen richting de zorgverzekeraar, verslaglegging, terugkoppeling schrijven, folders maken, website up-daten…);
de geleerde theorie praktisch toe te passen in eigen praktijk en te handelen bij eventuele complicaties;
de afgestemde nazorg en recall per patiënt toe te passen;
suprastructuur: (digitale) afdrukken nemen en het werkstuk te plaatsen.