Tandarts
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beschrijving cursus

vr 22
nov '24
KNMT Academy - Aantoonbaar kwaliteitsbeleid
€145
|
|
KNMT
3.0 uur / punten
Algemeen
KNMT
Deze cursus wordt ook gegeven:
vr 22 november 2024
Algemene scholing
Organisatie|Professionaliteit

Eén van de eisen die de IGJ aan een mondzorgpraktijk stelt is dat er een aantoonbaar kwaliteitsbeleid is. Maar hoe maak je jouw kwaliteitsbeleid aantoonbaar? En wat valt er allemaal onder het kwaliteitsbeleid?

Misschien denk je als eerste aan protocollen of een kwaliteitshandboek. Logisch, maar vaak wordt de organisatie van de praktijk vergeten. Het kwaliteitsbeleid van de praktijk omvat namelijk alles wat er wordt gedaan om goede kwaliteit van zorg te leveren. Daar valt dus ook deskundigheidsbevordering en de manier waarop je samenwerkt met andere (mond)zorgverleners onder. Kwaliteitsbeleid gaat ook over welke acties je onderneemt om de kwaliteit verder te verbeteren en te borgen. 

Via een kwaliteitssysteem geef je vorm aan het kwaliteitsbeleid van de praktijk en maak je dus het kwaliteitsbeleid aantoonbaar. Bij het maken van een keuze voor een systeem is het belangrijk dat je kijkt wat past bij de praktijk en het team. Want werken aan kwaliteit doe je samen. 

Tijdens deze training leer je hoe je van jouw eigen kwaliteitsbeleid een kwaliteitssysteem maakt. Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen zijn:

  • Wet- en regelgeving: wat wordt er van de praktijk verwacht? 
  • Opzetten kwaliteitssysteem
  • Kwaliteitsborging
  • Draagvlak creëren 
  • Kwaliteitsbeleid is teamwork
  • Praktische hulpmiddelen, zoals kwaliteit(management)systemen en een stappenplan om in de praktijk aan de slag te gaan

Docenten/sprekers

Maaike de With, beleidsadviseur opleiding en professionalisering bij de KNMT, trainer en coach, heeft jarenlange ervaring binnen de tandheelkunde. Adviseren en trainen van teams, onder andere op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving, dat is wat zij, als adviseur kwaliteit & beleid, met veel enthousiasme jarenlang binnen tandartspraktijken heeft gedaan. Zij weet als geen ander wat er speelt binnen de tandartspraktijk en weet precies te benoemen waar de uitdagingen liggen.

Programma

13.30 - 16.30 uur cursus zonder pauze